Zemiakové placky INAK: Vyskúšajte ich s cuketou a zakysankou

Toto jedlo je jednoduché, rýchle a chuťovo vynikajúce.

617

Odľahčite zemiakové placky cuketou a ovsenými vločkami. Pochutnáte si na vynikajúcej a ľahkej večeri, ktorú pripravíte behom chvíľky.

Keď už dochádza inšpirácia a suroviny v špajze, vystačíte si aj s tým, čo tam zostalo – zemiaky, cuketa, vločky, vajcia a nejaké to korenie nájdete vždy :-).

Zemiakové placky s cuketou a ovsenými vločkami

Na 12 placiek budete potrebovať:

250 g ošúpaných zemiakov typu C

250 g cukety

1 veľké vajce

80 g drvených ovsených vločiek

1 strúčik cesnaku

1 lyžičku sušenej majoránky

soľ

korenie

kyslú smotanu

kôpor

olej na vyprážanie

Postup:

Zemiaky nastrúhajte najemno, cuketu nahrubo a spoločne s vajcom, vločkami, prelisovaným cesnakom, majoránkou, soľou a korením premiešajte (z cukety potom vytlačte prebytočnú vodu). Nechajte aspoň päť minút odležať.

Vyskúšajte tiež: Cesnakové slimáky: Voňavé, chutné a hotové len za 25 minút

Rozohriatu panvicu potrite olejom. Lyžicou vytvarujte placky a na miernom ohni opekajte z oboch strán dozlatista.

Placky pokvapkajte kyslou smotanou, dochuťte kôprom a čerstvo mletým korením. Ozdobte čímkoľvek zeleným, čo máte radi.