
Odľahčite zemiakové placky cuketou a ovsenými vločkami. Pochutnáte si na vynikajúcej a ľahkej večeri, ktorú pripravíte behom chvíľky.
Keď už dochádza inšpirácia a suroviny v špajze, vystačíte si aj s tým, čo tam zostalo – zemiaky, cuketa, vločky, vajcia a nejaké to korenie nájdete vždy :-).
Zemiakové placky s cuketou a ovsenými vločkami
Na 12 placiek budete potrebovať:
250 g ošúpaných zemiakov typu C
250 g cukety
1 veľké vajce
80 g drvených ovsených vločiek
1 strúčik cesnaku
1 lyžičku sušenej majoránky
soľ
korenie
kyslú smotanu
kôpor
olej na vyprážanie
Postup:
Zemiaky nastrúhajte najemno, cuketu nahrubo a spoločne s vajcom, vločkami, prelisovaným cesnakom, majoránkou, soľou a korením premiešajte (z cukety potom vytlačte prebytočnú vodu). Nechajte aspoň päť minút odležať.
Vyskúšajte tiež: Cesnakové slimáky: Voňavé, chutné a hotové len za 25 minút
Rozohriatu panvicu potrite olejom. Lyžicou vytvarujte placky a na miernom ohni opekajte z oboch strán dozlatista.
Placky pokvapkajte kyslou smotanou, dochuťte kôprom a čerstvo mletým korením. Ozdobte čímkoľvek zeleným, čo máte radi.