Úvod Bezmäsité Zapečený šalát z baklažánu a paradajok „Napoli“ – rýchly a zdravý tip...

Zapečený šalát z baklažánu a paradajok „Napoli“ – rýchly a zdravý tip na obed

0

Dnes si spoločne pripravíme výnimočný vrstvený šalát s baklažánom a paradajkami „Napoli“, ktorý patrí medzi najchutnejšie kombinácie tejto zdravej zeleniny. Zrelé baklažány sa v tomto recepte spájajú so šťavnatými paradajkami, voňavým cesnakom a lahodným syrom – výsledkom je bohatý a farebný šalát, ktorý určite zaujme každého pri stole. Tento pokrm je ideálny ako predjedlo, ľahký obed alebo štýlová príloha k mäsu či grilovaným jedlám. 

Vrstvený šalát s baklažánom a rajčinami „Napoli“

  • 2-3 baklažány
  • 2-3 rajčiny
  • 100-150 g syra
  • 4 uvarené vajcia
  • 50-70 g vlašských orechov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • majonéza
  • soľ a čierne korenie

Postup prípravy:

1. Baklažány umyte, na niekoľkých miestach prepichnite vidličkou alebo špáradlom (aby počas pečenia nepraskli) a dajte ich piecť do rúry na 20-30 minút pri 200 °C.

2. Medzitým ošúpte rajčiny: najprv ich nakrájajte na plátky a potom ich blanšírujte 1-1,5 minúty. Odstráňte šupku a nakrájajte ju na malé kocky. Rajčiny preneste na sitko, aby sa z nich scedila prebytočná tekutina.

3. Vajcia a syr nastrúhajte na hrubom strúhadle.

4. Baklažány vyberte z rúry, ešte horúce ich ošúpte, nechajte vychladnúť a nakrájajte na malé kocky.

5. Baklažán zmiešajte s prelisovaným cesnakom, nasekanými vlašskými orechmi, soľou a korením.

6. Na servírovací tanier položte vyberateľný kruh vymazaný olejom a začnite skladať vrstvy: baklažán s orechmi, majonézu, rajčiny, majonézu, vajcia, ešte trochu majonézy a nakoniec syr.

7. Šalát zakryte potravinovou fóliou a uložte do chladničky aspoň na 1 hodinu. Potom kruh odstráňte a šalát podávajte.

Aj keď je to trochu nezvyčajná kombinácia, verte, že je to vynikajúce!

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!