
Ak hľadáte rýchly a chutný recept, ktorý zvládnete pripraviť aj v zhone, tento syrový koláč z lístkového cesta je ideálnou voľbou. Netreba žiadne miesenie ani kysnutie – stačí zopár jednoduchých surovín, ktoré nájdete bežne doma, a za pol hodinu máte na stole lahodné slané pečivo s vláčnou plnkou. Vďaka kombinácii jarných cibuliek, vajec a syra získate výraznú a harmonickú chuť, ktorú si zamiluje celá rodina. Koláč je navyše skvelý teplý aj studený, takže sa hodí na obed, večeru či ako pohostenie pre návštevu.
Ľahký lístkový koláč s jarnou cibuľkou a vajíčkom
Ingrediencie:
- Lístkové bezkvasnicové cesto – 400g (2 pláty)
- Jarná cibuľka – 300 g
- Vajcia – 4 ks
- Syr suluguni (mozzarella) – 200 g
- Soľ – 1/2 ČL alebo podľa chuti
- Zmes čerstvo mletého korenia – 1/3 ČL
Postup:
1. Cibuľku najemno nakrájame. Pridáme k nej 3 vajcia. Strúhaný syr, mletú zmes korenín a soľ pridáme do tejto zmesi. Všetko dôkladne premiešame, aby sme získali homogénnu náplň.
2. Prvý plát cesta rozvinieme a uložíme na dno formy na pečenie. Vložíme náplň a uhladíme.
3. Navrch položíme zostávajúci plát cesta. Uzavrieme okraje, aby sa počas pečenia nerozišli.
4. Zostávajúce vajce rozšľaháme, aby sa žĺtok a bielok prepojili, a potrieme ním povrch koláča.
5. Koláč pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 30 minút.
Takýto koláč si obľúbi každý, kto má rád syrové plnky. Ak chcete koláč trošku ozdobiť, pred pečením ho posypte sezamom, ktorý výborne doladí ostatné ingrediencie.
Záver
Tento recept je ideálnym riešením, keď chcete pripraviť niečo rýchle, chutné a za výhodnú cenu. Jeho jedinečná chuť a jednoduchosť pri príprave zaručujú, že bude obľúbený v každej domácnosti.
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!




























