Viedenská orechová torta

4276

orehoviy_tort-640x458

[reklama]

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vlašské orechy zomelieme na jemno. Pridáme k nim prášok do pečiva, múku a štipku soli. Premiešame.

2. Krok

Potom si oddelíme žĺtka od bielkov. Bielka si odložíme do chladničky. Mäkké maslo vymiešame s cukrom do peny, potom po jednom pridáme žĺtka. Po každom dobre premiešame.

3. Krok

Teraz primiešame orechy s múkou, všetko premiešame šľahačom pri nízkej rýchlosti.

4. Krok

Nakoniec si vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom pridáme 50 g práškového cukru a urobíme tuhý sneh. Ten zľahka vmiešame k ostatným ingredienciám.

5. Krok

Formu na pečenie vyložíme papierom alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou, preložíme do nej cesto, ktoré zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 40 – 50 minút. Upečený korpus vyberieme z rúry a vychladíme.

6. Krok

Pripravíme si ganache. V panvičke s hrubším dnom si dáme rozvariť smotanu. V inej panvičke si dáme upáliť cukor na karamel. Potom tenkým prúdom zalejeme teplou smotanou a miešame dohladka, kým sa cukor úplne nerozpustí.

7. Krok

Čokoládu rozpustíme, zalejeme karamelovou smotanou a pridáme aj maslo. Potom premiešame dohladka, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia a neprepoja na hladkú polevu. Prešľaháme všetko elektrickým šľahačom.

8. Krok

Korpus si prekrojíme na dve polovice, natrieme džemom, prikryjeme plátom korpusu a vrch prelejeme čokoládovou polevou.