
Prinášame vám jednoduchý recept na vegánske špenátové halušky, na ktorých si pochutná každý.
Suroviny
- 3 hrste čerstvého špenátu
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ atlantická nerafinovaná
- múka špaldová hladká
- syrokrém Alfa bio
- mlieko rastlinné
- orechy
- droždie sušené
Postup prípravy
1. Krok
Špenát si rozmixujeme s cesnakom a trochou vody, zmes primiešame k múke, osolíme, dolejeme vodou a vymiešame cesto na halušky, ktoré uvaríme vo vriacej vode a potom scedíme.
2. Krok
Zatiaľ si dáme do malej misky syrokrém, mlieko a uvaríme omáčku, stačí chvíľka.
3. Krok
Orechy (môžu byť aj slnečnicové jadierka) so sušeným droždím vymixujeme a posypeme nimi hotoé halušky.
DOBRÚ CHUŤ!