Úvod dezerty Úžasné a vláčne karamelové brownies: Recept na dokonalé čokoládové pokušenie

Úžasné a vláčne karamelové brownies: Recept na dokonalé čokoládové pokušenie

3

Ak máte radi mäkké a šťavnaté brownies, určite musíte vyskúšať tento recept s rozpusteným karamelom. Ukážeme vám, ako si pripraviť úžasne karamelové brownies. Neváhajte a pusťte sa do prípravy, zvládne to každý aj začiatočníci v kuchyni!

Karamelové brownies

Ingrediencie:

  • 220 g masla
  • 300 g čokolády (minimálne 50 % kakaa, najlepšie Lindt 70%)
  • 300 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia (izbová teplota)
  • 1 KL vanilkovej esencie
  • 125 g hladkej múky

Karamel:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 ml vody
  • 100 ml teplej šľahačky
  • 1 PL mäkkého masla
  • soľ podľa chuti

Postup:

1. Najprv si pripravte slaný karamel: na miernom ohni zahrejte cukor s vodou v hrnci s hrubým dnom. Zmes nemiešajte, iba občas zatraste a nechajte ju prebublávať, kým nezíska karamelovú farbu. 

2. Potom stiahnite teplotu na minimum a za stáleho miešania pridávajte nahriatu šľahačku. Môže sa stať, že bude silno bublať, preto buďte opatrní. 

3. Karamel odstavte a zamiešajte mäkké maslo a soľ. Aby sme si nespálili jazyk, soľ pridáme, až keď karamel trochu vychladne. 

4. Nechajte karamel úplne vychladnúť.

5. Na brownies: Rozpustite maslo a čokoládu nad vodnou parou, odstavte a vmiešajte cukor.

6. Postupne pridajte celé vajcia (izbovej teploty), vanilkovú esenciu (môže byť aj rumová), a nakoniec múku, ktorú pomocou naberačky alebo stierky rovnomerne rozmiestnite v ceste.

7. Čokoládovú zmes nalejte a rozotrite do menšej hlbšej formy (20×30 cm) vystlanej pečiacim papierom. Slaný karamel nanoste po malých lyžičkách a špáratkom vytvorte na povrchu nerovnomerné vzory.

8. Pečte karamelové brownies v predhriatej rúre na 175 °C 28-35 min.

9. Po úplnom vychladnutí nakrájajte brownies na kúsky a posypte vločkovou soľou.

Prajeme dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!