Úvod dezerty Tradičný recept na famózny rebarborový koláč – vždy sa podarí!

Tradičný recept na famózny rebarborový koláč – vždy sa podarí!

0

Milujeme rebarborové koláče v každej podobe – s mrveničkou, tvarohom aj s vanilkovým krémom – a pečieme ich neustále, odkedy sa objavia prvé ružové stonky. Tento recept mám od mojej babičky a je pre mňa srdcovou klasikou. Nikdy nesklame, vždy sa krásne podarí a na tanieri zmizne rýchlejšie, než stihne vychladnúť.

Úžasný rebarborový koláč 

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 3/4 šálky oleja
  • 1 a 3/4 šálky hladkej múky
  • 1/4 šálky zemiakovej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 200–300 g rebarbory nakrájanej na malé kúsky

Postup:

1. Začneme šľahaním celých vajec. Potom postupne pridávame cukor a miešame, kým sa nespojí.

2. Prilievame olej a miešame na nízkych otáčkach, len kým sa nespojí. 

3. Potom preosejeme múky zmiešané s práškom do pečiva a krátko premiešame, len kým sa nespojí.

4. Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

5. Navrch poukladajte kúsky rebarbory.

6. Koláč vložte do rúry a pečte pri 180 stupňoch asi 50 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

VIDEO NÁVOD – famózny rebarborový koláč

Prajeme vám dobrú chuť.

Rebarborový koláč je dokonalou voľbou, keď je rebarbora v sezóne a budete prekvapení jeho lahodnou chuťou. Ľahká príprava a osvedčený recept zabezpečujú, že bude úspechom na každom stole.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!