Úvod Bezmäsité Tradičné halušky z medvedieho cesnaku s intenzívnou syrovou omáčkou a chrumkavou slaninkou

Tradičné halušky z medvedieho cesnaku s intenzívnou syrovou omáčkou a chrumkavou slaninkou

1

Medvedí cesnak je surovina, ktorú by bola škoda nevyužiť v kuchyni. Skúste si pripraviť tieto netradičné halušky z medvedieho cesnaku obohatené lahodnou syrovou omáčkou a korunované chrumkavou slaninou.


Halušky z medvedieho cesnaku so syrovou omáčkou a slaninou

Ingrediencie:

Halušky:

  • 2 hrste medvedieho cesnaku
  • 3 ks vajcia
  • 3 šálky polohrubá špaldová múka
  • 1 šálka cmar
  • 1 KL soľ
  • 1 štipka mletého bieleho korenia
  • 1 štipka sódy bikarbóny
  • 1/4 KL kurkuma

Syrová omáčka a slanina:

  • 50 g maslo
  • 30 g hladká múka
  • 600 ml mlieko
  • 150 g strúhaný syr
  • soľ podľa chuti
  • mleté biele korenie podľa chuti

Postup:

1) Na odmerku použite hrnček s objemom 200 ml.

2) Halušky: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme. Následne ho dáme do mixéra, pridáme vajcia a rozmixujeme. 

3) Pridáme cmar, soľ, mleté biele korenie a kurkumu. Premiešame.

4) Potom postupne zapracujte múku.

5) Ak je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu cmaru. Ak je príliš riedke, pridajte múku.

6) Do väčšieho hrnca dáme variť vodu, ktorú osolíme. Keď začne vrieť, haluškovačom „kúskujeme“ pripravené cesto do vody. Varíme, kým nevyplávajú na povrch – cca 10 minút.

7) Omáčka: Do rozpusteného masla prisypte hladkú múku a metličkou dobre premiešajte. Postupne pridávajte mlieko, dobre premiešajte a krátko priveďte k varu.

8) Nakoniec pridajte strúhaný syr a podľa chuti osoľte a okoreňte mletým bielym korením.

9) Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať viac mlieka. Časť mlieka môžete tiež nahradiť smotanou na šľahanie.

10) Slaninu nakrájajte na kocky a opečte na panvici.

11) Halušky rozdeľte do misiek (alebo na taniere), prelejte syrovou omáčkou a posypte slaninou.

Prajeme dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!