Úvod mucniky-a-dezerty Tento vláčny dezert vás dostane: Stačila jedna lyžička a chcela som ho...

Tento vláčny dezert vás dostane: Stačila jedna lyžička a chcela som ho celý!

1

Nedávno som narazila na recept tohto dezertu. Už som ho pripravila niekoľkokrát a je naozaj chutný. Odporúčam vám tento recept si uložiť.

Na tento dezert sa používajú úplne dostupné ingrediencie, ktoré má v chladničke každá gazdiná. Takýto koláč je ideálny pre rodinný čajový čas.


Čokoládový koláč s kokosovým krémom a piškótovým cestom

Ingrediencie na prípravu piškóty:

  • cukor 200 – 250 g
  • vajcia 4-5 ks (v závislosti od veľkosti)
  • kakaový prášok – 3 lyžice (s malou kopou)
  • múka – 200 – 250 g
  • smotana (nie tučná) – 250 ml.

Ingrediencie na prípravu krému:

  • mlieko (2.5 – 3%) – 280 ml
  • kokosová drvina – 230 g (ak je veľmi jemná, zvýšte mieru o 50 – 60 g)
  • maslo – 140 g
  • cukor – 150 – 180 g

Postup: 

1. Do misky rozbijeme schladené vajcia a začneme šľahať na maximálnej rýchlosti mixérom. Postupne pridávame cukor. Zmes by mala byť biela a jemne nadýchaná.

2. Samostatne preosejeme múku s kakaom. Postupne pridávame do váječnej zmesi, pričom používame lopatku. Cesto by malo byť celistvé a homogénne.

3. Dno formy vystelieme papierom na pečenie, jemne potrieme maslom, vylejeme cesto a povrch zarovnáme. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov. Hotovosť piškóty testujeme špáradlom. Necháme vychladnúť na mriežke.

4. Na prípravu krému vezmeme menší hrniec, do ktorého nalejeme mlieko, pridáme cukor a maslo. Položíme na oheň a necháme roztopiť maslo. Pridáme kokosovú drvinu a dobre premiešame. Varíme na miernom ohni 10 – 15 minút, pričom krém neustále miešame.

5. Vychladnutú piškótu rozrežeme na polovicu, každú časť potrieme smotanou. Takisto môžeme smotanu nahradiť cukrovým sirupom.

6. Na jeden korpus rozotrieme všetok krém, zarovnáme a zakryjeme druhým korpusom. Vrch torty polejeme roztopenou čokoládou alebo čokoládovou polevou. Máme hotovo. 


Záver

Tento šťavnatý a chutný dezert je hotový. Nechajte sa uniesť jeho jemnosťou a plným chuťovým zážitkom, ktorý poskytuje. Uchovávajte ho v chladničke do okamihu podávania, aby si udržal svoju sviežosť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!