Úvod dezerty Tento nepečený ovocný koláč si zamiluje každý! Vanilkový krém a piškóty ako...

Tento nepečený ovocný koláč si zamiluje každý! Vanilkový krém a piškóty ako z rozprávky

2

Nepečené torty sú veľmi obľúbené pre svoju jednoduchosť a časovú nenáročnosť prípravy. Ak teda plánujete návštevu alebo rodinné stretnutie a nemáte veľa času, vyskúšajte tento recept. Ide o nepečenú ovocnú tortu s piškotovým základom, plnú chutného a jemného krému. Vrch je zdobený ovocím, ktoré dezertu dodáva sviežosť a prirodzene sladkú chuť. Pre oživenie torty môžete zakaždým použiť iné ovocie.


Ovocný nepečený koláč s piškótami a vanilkovým krémom

Ingrediencie:

  • 1 veľký balíček sušienok
  • 500 ml šľahačky
  • 1 vanilkový puding
  • 1 malá želatína v prášku
  • akékoľvek ovocie

Postup:

1. Uvar puding podľa návodu na obale a nechaj ho úplne vychladnúť.
2. Medzitým si vyšľahaj šľahačku do tuha.
3. V teplej vode rozpusti želatínu podľa návodu.
4. Vychladnutý puding zmiešaj so šľahačkou a želatínou – výsledkom má byť hladký a krémový krém.
5. Priprav si tortovú formu (najlepšie silikónovú alebo s odnímateľným dnom).
6. Na dno formy poukladaj ovocie podľa vlastného vzoru – ber ohľad na to, že po vyklopení bude práve toto na vrchu.
7. Na ovocie nalej tenkú vrstvu pripraveného krému.
8. Na krém poukladaj piškóty plochou stranou nahor.
9. Pokračuj vo vrstvení – znova krém, potom piškóty – až kým nedosiahneš vrch formy alebo sa neminú ingrediencie.
10. Hotovú tortu vlož do chladničky a nechaj ju tuhnúť aspoň cez noc.
11. Pred podávaním tortu opatrne vyklop tak, aby ovocie bolo navrchu.
12. Ozdob podľa chuti – napríklad šľahačkou, ovocím alebo čokoládovými hoblinami.

Prajeme dobrú chuť!

Ovocný nepečený dort s piškotovým korpusem a vanilkovým krémem

 

Záver

Ovocné nepečené torty sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí milujú rýchlosť a jednoduchosť prípravy. S variabilitou v ovocí poskytujú nový zážitok pri každej príležitosti a sú skvelou voľbou na oslavy a rodinné stretnutia. Neváhajte a vyskúšajte tento osviežujúci dezert!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!