Úvod dezerty Tento mrazený čučoriedkový zázrak si zamiluje celá rodina – stačí 15 minút...

Tento mrazený čučoriedkový zázrak si zamiluje celá rodina – stačí 15 minút prípravy!

1

Vyrazte na kulinársku cestu plnú sladkej chuti ktorá kombinuje svieže čučoriedky a chrumkavé sušienky v jemnej vanilkovej zmrzline. Tento mrazený dezert prináša potešenie a určite vás nadchne. Tento recept sa stane opakovanou obľubou vo vašej kuchyni.

Mrazený čučoriedkový dezert s maslovými sušienkami

Potrebné ingrediencie:

  • 750 ml vanilkovej zmrzliny
  • 120 g čučoriedok

Sušienky:

  • 125 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 130 g hladkej múky
  • 1/2 lžičky soli

Postup:

1. Na prípravu sušienok: Zmiešajte múku so soľou a pridajte ju naraz k maslu. Miešajte len do tej miery, kým sa suroviny nespoja (nešľahajte, aby ste sa vyhli tvrdým sušienkam).

2. Predhrejte rúru na 150 °C.

3. Vyložte plech alebo pekáč (asi 20 x 20 cm) papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite cesto na dno plechu. Plech vložte na 20 minút do chladničky. Pred umiestnením sušienok do rúry nakrájajte cesto priamo na plechu. Najlepšie sú obdĺžniky o rozmeroch približne 7 x 2 cm. Povrch cesta popichajte vidličkou a pečte zhruba 50 minút.

4. Po upečení nechajte vo forme vychladnúť a ostrým nožom oddeľte nakrájané sušienky.

5. Preložte zmrzlinu z mrazničky do chladničky, aby sa mierne roztopila a lepšie sa s ňou pracovalo. Formu na sušienky vyložte potravinárskou fóliou (dno a boky) a ponechajte ju prečnievať cez okraje, aby bolo možné zakryť povrch formy.

6. Vrstvite 1/3 zmrzliny, 1/2 sušienok, 1/3 zmrzliny, 1/2 čučoriedok, zvyšok sušienok a poslednú tretinu zmrzliny. Urovnajte, prikryte potravinovou fóliou a dajte na najmenej dve hodiny do mrazničky.

7. Vyklopte zmrazený dezert z formy, opatrne odstráňte potravinovú fóliu, ozdobte zvyškom čučoriedok a nakrájajte nožom namočeným v horúcej vode.

Záver

Vychutnajte si tento osviežujúci dezert, ktorý je ľahko pripravený a prináša maximálne potešenie s každým sústom. Tento recept sa stane hitom každého stretnutia a jeho lákavosť poteší každého gurmána.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!