Úvod dezerty Talianske tiramisu podľa originálneho receptu – jemné, lahodné a neodolateľné

Talianske tiramisu podľa originálneho receptu – jemné, lahodné a neodolateľné

3

Tento recept sa vždy hodí, keď očakávate návštevu, a nemáte pre nich pripravený žiadny dezert. Krok za krokom vám predstavíme úžasný recept na autentické talianske tiramisu. Ak si radi pochutíte a zároveň ste vášnivým kuchárom alebo kuchárkou, tento recept vás určite poteší.

Vláčne talianske Tiramisu

Ingrediencie: 

  • 5 ks čerstvých vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 500 g Mascarpone
  • 1 balíček sušienok Savoiardi (dlhé piškóty)
  • 1 šálka silnej kávy
  • 1 dl likéru Amaretto
  • 1 lyžica kakaa

Postup:

1. Žĺtky oddeľte od bielkov v dvoch miskách. Bielky vyšľahajte do tuha.

2. Do žĺtkov pridajte cukor a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte mascarpone a jemne ho vyšľahajte do žĺtkového krému. Nakoniec opatrne vmiešajte smotanu a snažte sa v nej udržať čo najviac vzduchu.

3. Vychladenú kávu zmiešajte s Amarettom a nalejte do misy s dostatočne širokým dnom, aby sa do nej dali pohodlne namáčať sušienky. Jednu po druhej namočte do likérovej kávy z oboch strán, ale len krátko, aby sa nerozmočili. Vložte ich do štvorcovej misy (asi 30×30 cm).

4. Keď je prvá vrstva hotová, rozotrite na ňu polovicu krému. Potom položte ďalšiu vrstvu namočených sušienok a prikryte ich druhou polovicou krému. Povrch posypte kakaom preosiatym cez sito a dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny (ideálne cez noc).

Bezkompromisne dodržujte ingrediencie a dôverujte klasickému receptu. Jedine tak si doma pripravíte to pravé talianske tiramisu.

Prajem dobrú chuť!

Tento dezert, keď je pripravený správne, dokáže povýšiť aj jednoduchú večeru na nezabudnuteľný gastronomický zážitok. V každom súste sa spája tradičná talianska chuť kávy, krému a kakaa. Nezabudnite ho skombinovať so sladkým dezertným vínom, ktoré mu dodá ten pravý taliansky nádych

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!