Úvod mucniky-a-dezerty Švajčiarska roláda s jablkovým džemom: Jednoduchý a chutný dezert pre každú príležitosť

Švajčiarska roláda s jablkovým džemom: Jednoduchý a chutný dezert pre každú príležitosť

1

Potrebujete rýchlo pripraviť dezert pre nečakanú návštevu alebo si len chcete dopriať sladký pôžitok? Skúste tento jednoduchý recept na švajčiarsku roládu s jablkovým džemom. Je ideálnym riešením, keď chcete pohostiť svojich priateľov niečím výnimočným.

Recept na mäkkučkú švajčiarsku roládu

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 160 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 25 ml vody
  • 120 g hladkej múky
  • 1 g prášku do pečiva
  • 60 ml rafinovaného slnečnicového oleja (bez zápachu)
  • 150 g jablkového džemu (alebo vášho obľúbeného džemu)

Pečenie rolády prebiehalo na plechu o rozmeroch 29 x 39 cm a výške 4,5 cm.


Postup prípravy:

1. Oddelíme bielky a žĺtky.

2. S mixérom na vysoké otáčky vyšľaháme bielky na penu. Potom pridávame cukor postupne po častiach a pokračujeme v šľahaní, kým sa nevytvoria pevné špičky. Následne znižujeme otáčky a ešte chvíľu miešame, aby sa cukor úplne rozpustil.

3. Zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom, šľaháme na nízke otáčky. Po chvíli pridáme vodu a miešame, kým nie sú zľahka nadýchané.

4. Do žĺtkovej zmesi jemne vmiešame polovicu bielkovej hmoty krúživými pohybmi smerom nahor.

5. Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Pokračujeme v jemnom miešaní, kým nie je zmes hladká.

6. Na záver pridávame olej a dôkladne premiešame.

7. Druhú polovicu bielkovej hmoty opatrne primiešame do cesta.

8. Na plech s pečiacim papierom rovnomerne rozotrieme cesto, plech poklepeme na povrchu pre rovnomerné usadenie.

9. Pečieme pri teplote 170 až 180 °C 25-28 minút. Sledujeme, pretože každá rúra je iná.

10. Po upečení vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť na chladnej mriežke.

11. Uhlaďte okraje a otočte na ďalší papier na pečenie. Odstráňte papier, na ktorom sa cesto pieklo.

12. Jeden z kratších okrajov cesta jemne skosíme. 

13. Na druhom kraji urobíme tri neúplné zárezy, aby sa roláda ľahšie otáčala.

14. Na povrch cesta rovnomerne rozotrieme džem. 

15. Pomocou pečiaceho papiera stočíme do rolády a necháme stuhnúť. 

16. Po chladení  dekorujeme a podávame na stôl. 

Dobrú chuť prajeme!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!