Úvod hlavné jedlá Šťavnaté bravčové kotlety v citrónovo-cesnakovej marináde

Šťavnaté bravčové kotlety v citrónovo-cesnakovej marináde

1

Každý kuchár, ktorý chce pripraviť šťavnaté a chutné mäso, pozná význam dobrej marinády. Bravčové kotlety v citrónovo-cesnakovej marináde sú vynikajúcim príkladom, ako môže správna marináda z obyčajného pokrmu spraviť pravú lahôdku. V tomto článku sa dozviete, ako pripraviť marinádu a ako dokonale upiecť bravčové kotlety, aby boli plné chuti a šťavnaté.

Perfektné a šťavnaté bravčové kotlety v marináde

Ingrediencie:

  • 4 bravčové kotlety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletého korenia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička drvenej rasce
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky

Príprava marinády:

1. Najprv si pripravíme marinádu. Strúčiky cesnaku nastrúhame do misky, pridáme olivový olej, korenie, soľ, rascu, papriku a šťavu z citróna. Všetko dôkladne premiešame.

2. Bravčové kotlety umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou. Potom vložíme mäso do misky s marinádou a necháme ho odpočívať minimálne 2 hodiny v chladničke. Ideálne je nechať mäso marinovať cez noc, aby nasiaklo všetkými chuťami.

3. Po marinovaní vyberieme kotlety z chladničky a necháme ich pred pečením zahriať na izbovú teplotu, čím sa zabezpečí šťavnatosť a rovnomerné upečenie.

Pečenie bravčových kotlet:

4. Predhrejeme rúru na 180°C. Kotlety vyberieme z marinády a osušíme prebytočnú tekutinu. Marinádu môžeme pridať do pekáča, aby bolo mäso ešte aromatickejšie.

5. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a opečieme kotlety z oboch strán do zlatista. Následne preložíme mäso do pekáča a pečieme v predhriatej rúre 20-25 minút. Dôležité je mäso pravidelne otáčať a polievať marinádou, aby zostalo šťavnaté.

6. Po upečení vyberieme bravčové kotlety z rúry a necháme ešte chvíľu odpočívať pod alobalom. Tak sa šťavy rovnomerne rozložia a mäso bude mäkké a chutné.

Podávanie a odporúčané prílohy:

Bravčové kotlety v citrónovo-cesnakovej marináde môžeme podávať s kuskusom, zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi. Ako zeleninová príloha sa hodia paradajky, uhorky alebo čerstvý šalát. Z marinády môžeme pripraviť omáčku, ktorú nalejeme na mäso pri servírovaní.

S týmto receptom budete mať istotu, že vaše bravčové kotlety budú šťavnaté a dokonale prepečené. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept a potešte seba aj svojich blízkych nie len lahodnou chuťou, ale aj pozitívnym výsledkom. Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!