Slané jednohubky z lístkového cesta so syrom Brie a brusnicovou marmeládou

Tieto jednohubky preto často volím ako rýchlu a skvelú alternatívu pohosteni, napríklad k vínu.

Často potrebujem rýchlo pripraviť nejaké občerstvenie, ktoré by bolo však originálne a dobré zároveň.

Tieto jednohubky preto často volím ako rýchlu a skvelú alternatívu pohosteni, napríklad k vínu.

 

 

TIP: Pikantná bulharská pomazánka

Ingrediencie

  • 500 g lístkového cesta
  • 1 vajce, ľahko rozšľahané
  • 150g Brie syra
  • 6 lyžíc brusnicovej marmelády

[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]

Postup

Predhrejte rúru na 200 °C a plech vyložte papierom na pečenie.

Vyvaľkajte cesto natenko, natrite ho rozšľahaným vajcom a vykrájajte z neho približne 40 malých štvorčekov.

Naskladajte na plech vždy dva štvorčeky na seba a pečte cca 10 minút. Potom vyberte z rúry.

Brie nakrájajte na malé kúsky a na každú jednohubku jeden vložte. Vložte späť do rúry a nechajte 1 až 2 minúty, alebo kým sa brie neroztečie.

TIP! Na každý kúsok pridajte trochu brusnicovej marmelády a servírujte.