Úvod Predjedlá a prílohy Pikantná bulharská pomazánka

Pikantná bulharská pomazánka

Pomazánka najlepšie chutí až na druhý deň, keď sa všetky chute dobre prepoja. Ozdobiť ju môžeme čerstvými bylinkami.

4676

Pozvali ste si k sebe na návštevu rodinu alebo priateľov, ale už vás nebaví pripravovať obložené chlebíčky?

Vyskúšajte doma vyrobené pomazánky, ktoré si hostia môžu natrieť na chlebík, bagetu, alebo bezlepkové pečivo. Jednou z takýchto pomazánok môže byť aj pikantná bulharská pomazánka.

Čo potrebujeme?

  • 300 g jemného salámu
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 sterilizovaná uhorka
  • 1 červená paprika
  • 100 g majonézy
  • 200 g rajčinového pretlaku
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 2 lyžice pikantného kečupu
  • mleté čierne korenie
  • morská soľ

Tip! Ako pečivo pre natieranie použite kúsok cereálnej begety.

Už hotová pomazánka

Všetky potrebné suroviny máme a môžeme prejsť k postupu…

Ako postupujeme?

  • ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame
  • salám nahrubo pomelieme alebo nastrúhame
  • uhorku jemne nastrúhame alebo nasekáme nadrobno
  • papriku zbavíme zrniečok a pokrájame nadrobno
  • pridáme kečup, horčicu, majonézu a pretlak
  • všetko premiešame, osolíme a okoreníme
  • necháme v chladničke uležať v uzavretej nádobe minimálne jednu hodinu
  • podávame s chlebom, bagetou, alebo iným pečivom podľa chuti

Tip! Pomazánka najlepšie chutí až na druhý deň, keď sa všetky chute dobre prepoja. Ozdobiť ju môžeme čerstvými bylinkami.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!