Pozvali ste si k sebe na návštevu rodinu alebo priateľov, ale už vás nebaví pripravovať obložené chlebíčky?
Vyskúšajte doma vyrobené pomazánky, ktoré si hostia môžu natrieť na chlebík, bagetu, alebo bezlepkové pečivo. Jednou z takýchto pomazánok môže byť aj pikantná bulharská pomazánka.
Čo potrebujeme?
- 300 g jemného salámu
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 sterilizovaná uhorka
- 1 červená paprika
- 100 g majonézy
- 200 g rajčinového pretlaku
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 2 lyžice pikantného kečupu
- mleté čierne korenie
- morská soľ
Tip! Ako pečivo pre natieranie použite kúsok cereálnej begety.

Všetky potrebné suroviny máme a môžeme prejsť k postupu…
Ako postupujeme?
- ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame
- salám nahrubo pomelieme alebo nastrúhame
- uhorku jemne nastrúhame alebo nasekáme nadrobno
- papriku zbavíme zrniečok a pokrájame nadrobno
- pridáme kečup, horčicu, majonézu a pretlak
- všetko premiešame, osolíme a okoreníme
- necháme v chladničke uležať v uzavretej nádobe minimálne jednu hodinu
- podávame s chlebom, bagetou, alebo iným pečivom podľa chuti
Tip! Pomazánka najlepšie chutí až na druhý deň, keď sa všetky chute dobre prepoja. Ozdobiť ju môžeme čerstvými bylinkami.
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!























