
Pripravte si tento jednoduchý hrnčekový recept na mrkvový koláč, spojením ingrediencií, ako sú mrkva, orechy a osviežujúci citrónovo-tvarohový krém. Táto sladká kombinácia sadne každému na akúkoľvek príležitosť. Tento koláč je krásnym spojením tradície a modernosti, ktoré si rýchlo zamilujete.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 4 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
- 1 hrnček kryštalového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajcia (žĺtky a bielky oddelene)
- 2 lyžičky škorice
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1 hrnček nasekaných orechov
Na krém:
- 500 g kyslej smotany
- 500 g odtučneného tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- kôra z 1 citróna
- šťava z 1 citróna
- nasekané orechy na posypanie
Postup:
- Príprava cesta: Zmiešajte nastrúhanú mrkvu, múku, mlieko, žĺtky, cukry, prášok do pečiva, orechy a škoricu vo veľkej mise. Dôkladne premiešajte.
- V inej mise ušľahajte bielky dotuha.
- Zašľahajte bielka postupne a opatrne do mrkvovej zmesi, aby cesto ostalo vzdušné.
- Cesto nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút, kým koláč nie je upečený a zlatistý.
- Príprava krému: Zmiešajte kyslú smotanu, tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru a šťavu.
- Vychladený koláč rovnomerne potrite krémom.
- Posypte nasekanými orechmi a nechajte koláč niekoľko hodín odpočívať v chladničke, najlepšie cez noc.
Záver
Mrkvový koláč s tvarohovo-citrónovým krémom je ideálnym dezertom, ktorý spojí tradíciu s moderným prístupom. Dokonalý na slávnostné príležitosti alebo len na pokojný deň s kávou. Vďaka jednoduchosti prípravy a skvelým chutiam si tento recept rýchlo osvojíte a zamilujete. Dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!























