Úvod recepty Skvelý hrnčekový recept na mrkvový koláč s tvarohovo-citrónovým krémom

Skvelý hrnčekový recept na mrkvový koláč s tvarohovo-citrónovým krémom

0

Pripravte si tento jednoduchý hrnčekový recept na mrkvový koláč, spojením ingrediencií, ako sú mrkva, orechy a osviežujúci citrónovo-tvarohový krém. Táto sladká kombinácia sadne každému na akúkoľvek príležitosť. Tento koláč je krásnym spojením tradície a modernosti, ktoré si rýchlo zamilujete.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 4 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
  • 1 hrnček kryštalového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia (žĺtky a bielky oddelene)
  • 2 lyžičky škorice
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 hrnček nasekaných orechov

Na krém:

  • 500 g kyslej smotany
  • 500 g odtučneného tvarohu
  • 2 vanilkové cukry
  • kôra z 1 citróna
  • šťava z 1 citróna
  • nasekané orechy na posypanie

Postup:

  1. Príprava cesta: Zmiešajte nastrúhanú mrkvu, múku, mlieko, žĺtky, cukry, prášok do pečiva, orechy a škoricu vo veľkej mise. Dôkladne premiešajte.
  2. V inej mise ušľahajte bielky dotuha.
  3. Zašľahajte bielka postupne a opatrne do mrkvovej zmesi, aby cesto ostalo vzdušné. 
  4. Cesto nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút, kým koláč nie je upečený a zlatistý.
  6. Príprava krému: Zmiešajte kyslú smotanu, tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru a šťavu.
  7. Vychladený koláč rovnomerne potrite krémom.
  8. Posypte nasekanými orechmi a nechajte koláč niekoľko hodín odpočívať v chladničke, najlepšie cez noc.

Záver

Mrkvový koláč s tvarohovo-citrónovým krémom je ideálnym dezertom, ktorý spojí tradíciu s moderným prístupom. Dokonalý na slávnostné príležitosti alebo len na pokojný deň s kávou. Vďaka jednoduchosti prípravy a skvelým chutiam si tento recept rýchlo osvojíte a zamilujete. Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!