Úvod recepty Rýchly cícerový šalát s avokádom a fetou: Zdravá bomba plná chuti za...

Rýchly cícerový šalát s avokádom a fetou: Zdravá bomba plná chuti za pár minút

0

Tento chutný šalát, v ktorom hrá hlavnú úlohu cícer doplnený chutným ovocím a zeleninou, je obohatený aj o lahodný syr. Naša obľúbená kombinácia cíceru s avokádom a fetou je jednoduchá na prípravu, ktorú zvládne každý začínajúci kuchár i kuchárka.

Cícerový šalát s avokádom a fetou

Ingrediencie:

  • 1 ks avokáda
  • 8 ks cherry paradajok
  • 3 hrste špenátu
  • 1 ks malej červenej cibule
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 400 g konzervovaného cíceru
  • 50 g syru Feta
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

1) Príprava avokáda:

Avokádo pozdĺžne rozkrojte, odstráňte kôstku a pomocou lyžice vyberte dužinu. Nakrájajte ho na stredne veľké kocky. Ak chcete zabrániť zhnednutiu, môžete ho jemne pokvapkať citrónovou šťavou.

2) Spracovanie paradajok:

Cherry paradajky opláchnite pod tečúcou vodou, osušte a rozkrojte na polovice. V prípade veľkých paradajok ich nakrájajte na menšie kúsky podľa potreby.

3) Príprava špenátu:

Čerstvý baby špenát dôkladne umyte, ideálne v sitku alebo vo veľkej mise s vodou. Nechajte ho odkvapkať a osušiť papierovou utierkou. Väčšie listy môžete natrhať na menšie časti.

4) Feta syr:

Syr feta nakrájajte na kocky alebo ho nahrubo nadrobte rukami – záleží na tom, či chcete výraznejšie kúsky alebo jemnejšiu štruktúru.

5) Restovanie cibule a cíceru:

Na panvici zohrejte 1–2 lyžice kvalitného olivového oleja. Cibuľu nakrájajte na tenké plátky a orestujte ju dozlatista – zmäkne a získa jemne sladkastú chuť.

Pridajte scedený a prepláchnutý cícer z konzervy (alebo uvarený domáci cícer) a krátko ho orestujte spolu s cibuľou, kým sa prehreje a jemne opečie. Dochuťte čiernym mletým korením a prípadne štipkou soli.

Po opečení nechajte túto zmes mierne vychladnúť.

6) Zostavenie šalátu:

Do väčšej misy vložte špenát, paradajky, avokádo a feta syr. Pridajte mierne vychladnutú cibuľovo-cícerovú zmes. Všetko opatrne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili, ale avokádo a feta sa nerozpadli.

7) Dochutenie:

Ochutnajte výsledný šalát a podľa potreby pridajte ešte soľ, korenie alebo pár kvapiek citrónovej šťavy či olivového oleja na zvýraznenie chuti.

Prajeme dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!