Úvod jablecne-kolace Recept na tradičné jablkové koláčiky: Rýchle a krehké potešenie ku káve

Recept na tradičné jablkové koláčiky: Rýchle a krehké potešenie ku káve

0

Tento recept na jablkové koláčiky je dokonalým doplnkom k vašej káve a určite poteší každého milovníka sladkostí. Koláčiky sú rýchle, krehké a kuchyňou sa z nich šíri nádherná vôňa. Ak máte doma jablká a pár ďalších základných ingrediencií, môžete sa pustiť do pečenia!

Jablkové koláčiky

Čo budeme potrebovať:

  • 2 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 350 g hladkej múky
  • 1 sáčok (16 g) prášku do pečiva
  • 2 jablká
  • práškový cukor na posypanie
  • škoricový prášok na posypanie
  • hrozienka alebo kúsky čokolády (voliteľné)

Postup:

1. Príprava cesta: V mise vyšľahajte 2 vajcia so 100 g kryštálového cukru a štipkou soli do peny. Pridajte 100 g mäkkého masla a dobre premiešajte.

2. Pridanie suchých surovín: Postupne pridávajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Vypracujte husté cesto. Ak chcete, pridajte hrozienka alebo kúsky čokolády.

3. Príprava jabĺk: Jablká ošúpte, nakrájajte na malé kúsky a pridajte do cesta.

4. Tvarovanie a pečenie koláčikov: Lyžicou dávajte kúsky cesta na plech vystlaný papierom na pečenie. Koláčiky pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút, alebo kým nebudú zlaté.

5. Finálna úprava: Hotové koláčiky ľahko posypte práškovým cukrom a škoricou pre extra chuť.

Záver:

Tieto jablkové koláčiky sú ideálnou voľbou pre rýchlu desiatu, ku káve alebo len tak pre potešenie. Sú extrémne jednoduché na prípravu a ich vôňa a chuť vás úplne očaria. Užite si krásne strávené chvíle s týmito krehkými dobrotami!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!