
Vytvorte si doma lahodný krémeš, ktorého základ tvoria chrumkavé vrstvy lístkového cesta prepojené hladkým pudingovým a šľahačkovým krémom. Tieto rozmanité chute a textúry sú neodolateľné pre všetkých milovníkov dezertov.
Recept na krémeš:
Ingrediencie:
- 2 pláty lístkového cesta
- 2 vanilkové pudingy
- 700 ml mlieka
- 250 g zmäkčeného masla
- 500 ml šľahačky (33%)
- 2 stužovače šľahačky
- 500 g mascarpone
- cukor podľa chuti
Postup:
- Pripravte si lístkové cesto. Jednotlivé pláty jemne prepichnite vidličkou, tak aby sa pri pečení nenadúvali, a pečte ich dozlatista pri 180 stupňoch Celsia. Pred pečením odporúčame jeden plát cesta nakrájať na menšie štvorčeky, čo uľahčí krájanie už hotového dezertu.
- Nasleduje príprava pudingového krému. Podľa návodu na obale uvarte 2 vanilkové pudingy v 700 ml mlieka. Puding následne nechajte vychladnúť.
- Vychladnutý puding vyšľahajte do hladka na jemnú krémovú konzistenciu. Pridajte 250 g zmäkčeného masla a šľahajte, kým sa všetky suroviny neprepoja do hladkého krému.
- Na šľahačkový krém vyšľahajte 2x 250 ml šľahačky spolu s dvomi stužovačmi, až kým nezískate pevný krém.
- Pridajte 500 g mascarpone a podľa chuti pridávajte cukor. Pomocou mixéra všetko dôkladne premiešajte, až krém nadobudne hladkú konzistenciu.
- Poskladajte krémeš. Na dno položte plát cesta a natrite ho pudingovým krémom z 2. kroku v rovnomennej vrstve.
- Na pudingový krém naneste šľahačku a prikryte druhým plátom lístkového cesta.
- Krémeš nechajte odležať v chladničke do druhého dňa, aby sa chute prepojili a dezert získal optimálnu konzistenciu.
- Po odležaní nakrájajte krémeš na porcie a podávajte. Nechajte sa rozmaznať týmto famóznym a krémovým zážitkom svojich chuťových pohárikov.
Prajeme dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!























