Úvod dezerty Recept na lahodný krémeš s vanilkovým pudingom a lístkovým cestom

Recept na lahodný krémeš s vanilkovým pudingom a lístkovým cestom

0
krémeš (1)

Vytvorte si doma lahodný krémeš, ktorého základ tvoria chrumkavé vrstvy lístkového cesta prepojené hladkým pudingovým a šľahačkovým krémom. Tieto rozmanité chute a textúry sú neodolateľné pre všetkých milovníkov dezertov.

Recept na krémeš:

Ingrediencie:

  • 2 pláty lístkového cesta
  • 2 vanilkové pudingy
  • 700 ml mlieka
  • 250 g zmäkčeného masla
  • 500 ml šľahačky (33%)
  • 2 stužovače šľahačky
  • 500 g mascarpone
  • cukor podľa chuti

Postup:

  1. Pripravte si lístkové cesto. Jednotlivé pláty jemne prepichnite vidličkou, tak aby sa pri pečení nenadúvali, a pečte ich dozlatista pri 180 stupňoch Celsia. Pred pečením odporúčame jeden plát cesta nakrájať na menšie štvorčeky, čo uľahčí krájanie už hotového dezertu. 
  2. Nasleduje príprava pudingového krému. Podľa návodu na obale uvarte 2 vanilkové pudingy v 700 ml mlieka. Puding následne nechajte vychladnúť.
  3. Vychladnutý puding vyšľahajte do hladka na jemnú krémovú konzistenciu. Pridajte 250 g zmäkčeného masla a šľahajte, kým sa všetky suroviny neprepoja do hladkého krému.
  4. Na šľahačkový krém vyšľahajte 2x 250 ml šľahačky spolu s dvomi stužovačmi, až kým nezískate pevný krém.
  5. Pridajte 500 g mascarpone a podľa chuti pridávajte cukor. Pomocou mixéra všetko dôkladne premiešajte, až krém nadobudne hladkú konzistenciu.
  6. Poskladajte krémeš. Na dno položte plát cesta a natrite ho pudingovým krémom z 2. kroku v rovnomennej vrstve.
  7. Na pudingový krém naneste šľahačku a prikryte druhým plátom lístkového cesta.
  8. Krémeš nechajte odležať v chladničke do druhého dňa, aby sa chute prepojili a dezert získal optimálnu konzistenciu.
  9. Po odležaní nakrájajte krémeš na porcie a podávajte. Nechajte sa rozmaznať týmto famóznym a krémovým zážitkom svojich chuťových pohárikov.

    Prajeme dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!