
Slaná varianta obľúbenej maslové dobroty, ktorá vám s našim receptom zaberie iba pár chvíľ. Croissanty sú na povrchu chrumkavé a vnútri ukrývajú ešte tečúcu syrovú náplň, ktorá rozdivočí vaše chuťové bunky. 🙂
Ingrediencie
1 balenie lístkového cesta
4 lyžice zmäknutého masla
1 lyžička talianskeho korenia
1 lyžička sušeného cesnaku
1/4 lyžičky soli
8 tenkých plátkov eidamu
Postup
Rúru predhrejte na 200 °C. Plech vyložte papierom na pečenie.
Lístkové cesto rozvaľkajte a rozrežte na 8 trojuholníkov. V malej miske si zmiešajte maslo s korením, cesnakom a soľou.
Na každý dielik cesta naneste trošku maslovej zmesi a do stredu širšej strany dajte syr. Zmotajte od širšej strany tak, aby špička trojuholníka bola na spodnej strane.
Croissantíky preložte na plech a potrite zvyškom maslovej zmesi. Pečte približne 10 – 12 minút dozlatista. Podávajte ešte teplé.
Dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!
























