Úvod mucniky-a-dezerty Pripravte si tento jablkový koláč – ideálny ku káve alebo ako sladká...

Pripravte si tento jablkový koláč – ideálny ku káve alebo ako sladká bodka po obede

5

Ak hľadáte inšpiráciu k nedeľnej káve, alebo vám doma zostalo viac jabĺk, ste na správnom mieste. Tento recept na lahodný jablkovo- smotanový koláč je ako od babičky! Vďaka smotanovej chuti je koláč veľmi nadýchaný a upečené jabĺčka vám prevoňajú celú domácnosť. Smotanový koláč možno ľahko a rýchlo pripraviť, skvelé pre víkendové ranné leňošenie v posteli.

Zaujal vás recept? Poďme si ho spolu pripraviť!


Lahodný recept na jablkovo-smotanový koláč:

Čo budeme potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 5 ks vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 3 lyžice sladkej smotany 33%
  • 200 g kyslej smotany
  • 600 g jabĺk
  • lyžičku práškového cukru

Postup prípravy:

1. Najprv nastrúhame maslo, pridáme postupne 125 g cukru, soľ a vanilkový cukor. Dobre premiešame, pridáme 3 vajcia, preosiatu múku a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme smotanu a opäť dôkladne premiešame až do jednotného cesta.

2. Vymažeme plech tukom a vložíme doň pripravené cesto. Rovnomerne na cesto rozložíme nakrájané a olúpané jablká a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Jablká trochu zatlačíme do cesta.

3. Pečieme pri 180°C asi 12 minút.

4. Medzitým zmiešame v miske kyslú smotanu, zvyšné vajce a zvyšný cukor. Dobre premiešame.

5. Po 12 minútach vytiahneme cesto z rúry a zalejeme pripravenou zmesou. Potom ho vrátime do rúry a pečieme ďalších 50 minút.

6. Po vytiahnutí a ochladení môžeme dozdobiť práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!