
Hľadáte recept na jemné a lahodné cukrovinky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku? Vyskúšajte koláčiky, ktoré sú jemnejšie ako tradičné linecké! Tajomstvo spočíva v kombinácii solamylu, vanilkového pudingu a kyslej smotany v ceste.
Tieto koláčiky sú ideálne nielen ku káve, ale aj ako súčasť sviatočného pečiva. Spojte ich lekvárom a môžete ich obaliť v orechoch, kokose alebo cukre. Poďme krok za krokom!
Koláčiky s pudingom a kyslou smotanou
Čo budeme potrebovať:
- 20 dkg solamylu
- 1 vanilkový puding v prášku
- 20 dkg hladkej múky
- 20 dkg tuku (HERA)
- 15 dkg práškového cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 žĺtok
- 3 lyžice kyslej smotany
- nastrúhaná citrónová kôra
- lekvár na lepenie
Postup:
1. Najprv premiešame všetky sypké prísady a potom pridáme žĺtok, maslo a smotanu. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 24 hodín v chladničke.
2. Potom cesto vyvaľkáme na múkou poprášenej pracovnej doske a vykrojíme tvary, ktoré následne upečieme pri teplote 180 stupňov. Čas pečenia treba sledovať, keďže každá rúra pečie inak. Dôležitý je svetlý povrch.

3. Upečené kúsky následne zlepíme lekvárom a obaľujeme. Môžeme použiť orechy, kokos, čokoládu alebo len práškový cukor.
TIP: Aby vám orechy držali na ceste, potrite ho šťavou z kompótu a obaľte.
Prajem vám dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!


























