Úvod cukrovi Pripravte si jemné koláčiky: Dokonalá pochúťka k vašej káve

Pripravte si jemné koláčiky: Dokonalá pochúťka k vašej káve

0

Hľadáte recept na jemné a lahodné cukrovinky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku? Vyskúšajte koláčiky, ktoré sú jemnejšie ako tradičné linecké! Tajomstvo spočíva v kombinácii solamylu, vanilkového pudingu a kyslej smotany v ceste.

Tieto koláčiky sú ideálne nielen ku káve, ale aj ako súčasť sviatočného pečiva. Spojte ich lekvárom a môžete ich obaliť v orechoch, kokose alebo cukre. Poďme krok za krokom!

Koláčiky s pudingom a kyslou smotanou

Čo budeme potrebovať:

  • 20 dkg solamylu
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • 20 dkg hladkej múky
  • 20 dkg tuku (HERA)
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • lekvár na lepenie

Postup:

1. Najprv premiešame všetky sypké prísady a potom pridáme žĺtok, maslo a smotanu. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 24 hodín v chladničke.

2. Potom cesto vyvaľkáme na múkou poprášenej pracovnej doske a vykrojíme tvary, ktoré následne upečieme pri teplote 180 stupňov. Čas pečenia treba sledovať, keďže každá rúra pečie inak. Dôležitý je svetlý povrch.

Recept na koláčky, které jsou jemnější než linecké Recept na koláčky, které jsou jemnější než linecké

3. Upečené kúsky následne zlepíme lekvárom a obaľujeme. Môžeme použiť orechy, kokos, čokoládu alebo len práškový cukor.

Recept na koláčky, které jsou jemnější než linecké

TIP: Aby vám orechy držali na ceste, potrite ho šťavou z kompótu a obaľte.

Recept na koláčky, které jsou jemnější než linecké

Prajem vám dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!