Úvod hlavné jedlá Plnené žemličky s mletým mäsom, zeleninou a syrom – jednoduchý recept

Plnené žemličky s mletým mäsom, zeleninou a syrom – jednoduchý recept

4

Milovníci mäsových pochúťok, pozor! Dnes si spoločne pripravíme lahodné žemličky s mletým mäsom, zeleninou a syrom. Táto pochúťka je vynikajúcim tipom na občerstvenie na oslavy a večierky vďaka svojej štruktúre. Príprava je tiež veľmi jednoduchá, a to vďaka priloženému foto receptu a video návodu.

Oslovila vás táto dnešná pochúťka? Nasaďte si teda kuchársku čapicu, zoberte varešku do ruky a poďme si spoločne pripraviť tieto lahodné žemličky s mletým mäsom, zeleninou a syrom!

Skvelý recept na lahodné žemličky:

Ingrediencie:

Cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 8 g sušeného droždia
  • 10 g cukru
  • 50 ml olivového oleja
  • 300 ml teplej vody

Náplň:

  • 250 g mletého mäsa
  • 1 rajčina
  • 100 g cibule
  • 70 g červenej papriky
  • 70 g zelenej papriky
  • 20 g petržlenovej vňate
  • 15 g oleja
  • 50 ml paradajkového pretlaku
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 5 g sladkej papriky
  • 5 g kmínu
  • 150 g mozzarella

Postup prípravy:

1) Začneme tým, že si zmiešame vodu, droždie a cukor. Všetko dobre premiešame.

2) Ďalej pridáme múku, nakoniec olej a vypracujeme hladké cesto.

3) Cesto necháme 40 minút kysnúť.

4) Po uplynutí tejto doby a narastení cesta začneme tvoriť jednotlivé žemličky.

5) Žemličky modelujeme nasledovným spôsobom.

6) V ďalšom kroku zmiešame všetky uvedené ingrediencie na náplň.

7) Po dokončení nanášame zmes na pripravené žemličky.

8) Pretreme bielkom zmiešaným s mliekom.

9) Pečieme pri 180 °C približne 25 minút.

10) Po uplynutí tejto doby plech vytiahneme z rúry a ešte navrch pridáme mozzarellu. Následne vrátime späť do rúry a pečieme ďalších 5 minút.

VIDEO NÁVOD NA LAHODNÉ ŽEMLIČKY:

Príprava lahodných žemličiek s mletým mäsom, zeleninou a syrom je jednoduchá a skvelá voľba nielen pre oslavy. Pokiaľ hľadáte niečo sladké, rozhodne vyskúšajte lahodný mandarínkový koláč, ktorý na koniec poteší každého milovníka sladkého.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!