Pikantná bulharská pomazánka

Pomazánka najlepšie chutí až na druhý deň, keď sa všetky chute dobre prepoja. Ozdobiť ju môžeme čerstvými bylinkami.

Ako postupujeme?

  • ošúpanú cibuľu nadrobno nakrájame
  • salám nahrubo pomelieme alebo nastrúhame
  • uhorku jemne nastrúhame alebo nasekáme nadrobno
  • papriku zbavíme zrniečok a pokrájame nadrobno
  • pridáme kečup, horčicu, majonézu a pretlak
  • všetko premiešame, osolíme a okoreníme
  • necháme v chladničke uležať v uzavretej nádobe minimálne jednu hodinu
  • podávame s chlebom, bagetou, alebo iným pečivom podľa chuti

Tip! Pomazánka najlepšie chutí až na druhý deň, keď sa všetky chute dobre prepoja. Ozdobiť ju môžeme čerstvými bylinkami.