Úvod hlavné jedlá Pečené bravčové rebrá s jablkovou marinádou – šťavnatý recept krok za krokom

Pečené bravčové rebrá s jablkovou marinádou – šťavnatý recept krok za krokom

5

Nezvyčajná kombinácia jablkovej marinády s korením a kečupom premení aj obyčajné rebrá na delikatesu! Šéfkuchár prezradil svoj tajný recept na dosiahnutie luxusnej chuti, ktorý spočíva v jednoduchom jablkovom pyré. Vyskúšajte tieto šťavnaté pečené rebrá a presvedčte sa sami.


Pečené Rebrá s Jablkovou Marinádou

Ingrediencie:

  • 1 200 g bravčových rebier
  • 100 g jablkového pyré
  • 100 g domáceho kečupu
  • 3 – 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 2 lyžičky hnedého cukru
  • 1/2 citrónu

Postup:

1. V mise zmiešajte jablkové pyré s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, čiernym korením, cesnakom, červenou paprikou, škoricou a dobre premiešajte.

2. Rebrá vložte do veľkej misy, prelejte ich marinádou a dobre ich potrite, aby boli obalené.

Šťavnaté pečené rebrá s jablkovou marinádou

3. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.

4. Po uplynutí tejto doby ich dajte na plech a prikryte fóliou.

Šťavnaté pečené rebrá s jablkovou marinádou

5. Vložte do rúry vyhriatej na 220 °C a pečte asi 50 minút. Potom odstráňte fóliu, a ak je vo vnútri priveľa šťavy, odstráňte ju.

6. Vložte späť do rúry a nechajte piecť ďalších 30-40 minút dozlatista.

Prajem Vám dobrú chuť!

Záver

Tieto pečené bravčové rebrá s jablkovou marinádou sú dôkazom, že aj netradičné suroviny dokážu premeniť klasické jedlo na gurmánsky zážitok. Sladkosť jablkového pyré, jemná kyslosť citróna a výrazná aróma korenín vytvárajú dokonale vyváženú chuť, ktorá je šťavnatá a nezameniteľná.

Recept je jednoduchý, no výsledok pôsobí luxusne – či už pripravujete rodinný obed, víkendové pohostenie alebo špeciálnu večeru pre priateľov. Ak chcete hosťom ukázať, že bravčové rebrá môžu chutiť aj inak než klasicky, táto verzia s jablkovou marinádou je tou správnou voľbou.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!