
Nezvyčajná kombinácia jablkovej marinády s korením a kečupom premení aj obyčajné rebrá na delikatesu! Šéfkuchár prezradil svoj tajný recept na dosiahnutie luxusnej chuti, ktorý spočíva v jednoduchom jablkovom pyré. Vyskúšajte tieto šťavnaté pečené rebrá a presvedčte sa sami.
Pečené Rebrá s Jablkovou Marinádou
Ingrediencie:
- 1 200 g bravčových rebier
- 100 g jablkového pyré
- 100 g domáceho kečupu
- 3 – 4 lyžice sójovej omáčky
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky korenia
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 2 lyžičky hnedého cukru
- 1/2 citrónu
Postup:
1. V mise zmiešajte jablkové pyré s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, čiernym korením, cesnakom, červenou paprikou, škoricou a dobre premiešajte.
2. Rebrá vložte do veľkej misy, prelejte ich marinádou a dobre ich potrite, aby boli obalené.
3. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
4. Po uplynutí tejto doby ich dajte na plech a prikryte fóliou.
5. Vložte do rúry vyhriatej na 220 °C a pečte asi 50 minút. Potom odstráňte fóliu, a ak je vo vnútri priveľa šťavy, odstráňte ju.
6. Vložte späť do rúry a nechajte piecť ďalších 30-40 minút dozlatista.
Prajem Vám dobrú chuť!
Záver
Tieto pečené bravčové rebrá s jablkovou marinádou sú dôkazom, že aj netradičné suroviny dokážu premeniť klasické jedlo na gurmánsky zážitok. Sladkosť jablkového pyré, jemná kyslosť citróna a výrazná aróma korenín vytvárajú dokonale vyváženú chuť, ktorá je šťavnatá a nezameniteľná.
Recept je jednoduchý, no výsledok pôsobí luxusne – či už pripravujete rodinný obed, víkendové pohostenie alebo špeciálnu večeru pre priateľov. Ak chcete hosťom ukázať, že bravčové rebrá môžu chutiť aj inak než klasicky, táto verzia s jablkovou marinádou je tou správnou voľbou.
Pozri tiež:
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
- Jednoduché a chutné pohostenie z baklažánu a papriky
- Domáce jablkové pyré – ovocná pochúťka pre deti aj dospelých

























