Úvod hlavné jedlá Parené kuracie závitky plné šťavy: Zdravá a chutná večera bez námahy!

Parené kuracie závitky plné šťavy: Zdravá a chutná večera bez námahy!

0

Šťavnaté kuracie závitky z kuracích stehien, ktoré nemusíte vyprážať ani piecť, ale môžete ich pripraviť na pare, sú jednoducho úžasné! Pripravte ich a potešte svojich blízkych chutným a zdravým pohostením.

Kuracie závitky plné šťavy pripravené na pare

Ingrediencie:

  • 4-5 kuracích stehien
  • pár malých strúčikov cesnaku
  • 1-2 lyžice sójovej omáčky
  • Soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti

Na plnku:

  • 3 stredne veľké cibule
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • Olej 
  • Soľ, mletý čierny korenie – podľa chuti
  • Ostatné: zelenina na podávanie

Postup:

1. Kuracie stehná umyte a osušte.

2. Každé stehno vykostíme: najprv spravíme kruhový rez v spodnej časti až ku kosti. Potom pozdĺžne nakrojte pri kosti a postupne oddeľte od mäsa.

3. Vykostené stehná položte na dosku a mierne ich rozklepte.

4. Pripravené mäso vložte do hlbokej misy. Pridajte cesnak prelisovaný lisom na cesnak, sójovú omáčku, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Rukami dobre premiešajte, aby ste korenie rovnomerne rozotiahli po všetkých kúskoch mäsa.

5. Kurča nechajte 15-20 minút marinovať.

6. Pripravte plnku: Cibuľu nakrájajte na kocky a mrkvu nastrúhajte na veľkom strúhadle. Opekajte ich na primeranom množstve oleja, kým cibuľa nezosklovatí. Dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.

7. Odložte plnku z ohňa a nechajte ju vychladnúť.

8. Vytvarujte závitky: Každé vykostené stehno rozložte na kus alobalu. Na povrch rozotrite tenkú vrstvu plnky a zrolujte ju do rolky. Závitky zabaľte do fólie.

9. Do panvice nalejte vodu a naplňte ju asi do 1/3. Položte parný košík na jej povrch a počkajte, až sa voda začne variť.

10. Položte závitky na košík.

11. Prikryte ich pokrievkou a varte ich v pare 30 minút.

12. Nechajte ich mierne vychladnúť a potom ich odstráňte z fólie.

13. Kuracie závitky nakrájajte na kúsky.

14. Posypte nasekanou zeleninou a podávajte s vašou obľúbenou prílohou!

Prajeme vám dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!