
Tešenie na dovolenku si môžete spríjemniť ľahšími večerami s mäsom, i bez. Či už to bude šalát alebo sendvič so šťavnatým trhaným mäsom, pochutnajú si všetci z rodiny. Kto chce chudnúť do plaviek, nedá si k šalátu pečivo, ale v duchu sa prenesie na letnú terasu s pohárom suchého vína.
Šošovicový šalát so sladkými zemiakmi a kozím syrom
Ingrediencie pre 4 osoby:
400 g šošovice
2 veľké sladké zemiaky
1 zväzok rukoly
1 lyžica jablčného octu
1 lyžica olivového oleja
1 lyžica tekutého medu
soľ a korenie
4 kolieska kozieho syra
Postup:
Šošovicu preberte a asi na hodinu namočte. Potom vodu vymeňte a uvarte šošovicu domäkka. Zlejte, osoľte, okoreňte, premiešajte a nechajte bokom.
Medzitým si olúpte batáty, nakrájajte ich na kocky a uvarte v osolenej vode domäkka.
V miske vyšľahajte ocot, olej, med, korenie a soľ.
Do veľkej misy dajte šošovicu, uvarené sladké zemiaky a rukolu zľahka premiešajte a rozdeľte na taniere.
Každú porciu prelejte zálievkou a navrch položte kozí syr, ktorý ste ľahko ogrilovali v rúre alebo na grile. Podávajte s čerstvým pečivom.
Dobrú chuť!