
Objavte klasiku na holandskú mäsovú sekanú so syrom. Tento jednoduchý recept spája šťavnaté mäso s bohatou chuťou rozpusteného syra, čo vytvára dokonalú kombináciu pre každý obed alebo večeru…
Náš recept na nezabudnuteľnú holandskú mäsovú sekanú so syrom
Čo budeme potrebovať:
Na sekanú:
- 1 kg mletého mäsa
- 150 g syra gouda
- 180 g bieleho chleba
- 200-250 ml mlieka
- 30 g jarná cibuľka
- 1/4 ČL mletého muškátového orieška
- 1/2 ČL mletého koriandra
- 1-2 PL strúhanky
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie
- 3 vajcia
- 1 veľká cibuľa
- 50 ml vody
- bobkový list
- 3 ks nového korenia
- zrnka čierneho korenia
Na zemiaky:
- 6 zemiakov
- 2-3 PL parmezánu
- koriander alebo petržlenová vňať
- 1 ČL cesnakového prášku
- 1 ČL sušenej cibule
- 1/2 ČL soli
- mleté čierne korenie
- 2-3 PL rastlinného oleja
Postup:
1. Sekaná: Krajce chleba nakrájame na kocky. Vložíme ich do hlbokej misy, zalejeme mliekom a rukami roztlačíme na pyré.
2. Potom pridáme jemne nakrájanú cibuľku a nastrúhanú goudu.
3. Potom pridáme mleté mäso, muškátový oriešok, koriander, soľ a čierne korenie.
4. Do zmesi pridáme vajcia a všetko dôkladne premiešame.
5. Zasypeme strúhankou a opäť zamiešame.
6. Plech na pečenie potrieme rastlinným olejom. Na dno poukladáme nakrájanú cibuľu.
7. Ruky si namočíme vo vode, vyberieme polovicu mäsovej hmoty, vytvarujeme a položíme na plech. To isté zopakujeme s druhou polovicou.
8. Do plechu po stranách nalejeme vodu a vložíme bobkový list. Pridáme zrnka nového korenia a čierneho korenia.
9. Plech vložíme do rúry a pečieme 60 minút pri teplote 180 °C.
10. Pečené zemiaky: Neošúpané umyté zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút.
11. Na čistý plech pridáme nasekanú petržlenovú vňať, cesnakový prášok, sušenú cibuľu, soľ, čierne korenie, parmezán, olej a varechou premiešame.
12. Uvarené zemiaky rozpolíme a na vnútornej strane urobíme zárezy nožom. Zemiaky poukladáme na plech, potrieme olejom a posypeme parmezánom.
13. Potom plech so zemiakmi vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút pri teplote 180 °C, kým nezmäknú. Po uplynutí času pečenia zvýšime teplotu na 200 °C.
14. Fantastickú sekanú servírujeme s opečenými zemiakmi.
Hotovo! Dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!























