Úvod hlavné jedlá Nezabudnuteľná holandská mäsová sekaná so syrom: Recept na večeru, ktorá vás nikdy...

Nezabudnuteľná holandská mäsová sekaná so syrom: Recept na večeru, ktorá vás nikdy neomrzí!

2

Objavte klasiku na holandskú mäsovú sekanú so syrom. Tento jednoduchý recept spája šťavnaté mäso s bohatou chuťou rozpusteného syra, čo vytvára dokonalú kombináciu pre každý obed alebo večeru…

Náš recept na nezabudnuteľnú holandskú mäsovú sekanú so syrom

Čo budeme potrebovať:

Na sekanú:

  • 1 kg mletého mäsa
  • 150 g syra gouda
  • 180 g bieleho chleba
  • 200-250 ml mlieka
  • 30 g jarná cibuľka
  • 1/4 ČL mletého muškátového orieška
  • 1/2 ČL mletého koriandra
  • 1-2 PL strúhanky
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie
  • 3 vajcia
  • 1 veľká cibuľa
  • 50 ml vody
  • bobkový list
  • 3 ks nového korenia
  • zrnka čierneho korenia

Na zemiaky:

  • 6 zemiakov
  • 2-3 PL parmezánu
  • koriander alebo petržlenová vňať
  • 1 ČL cesnakového prášku
  • 1 ČL sušenej cibule
  • 1/2 ČL soli
  • mleté čierne korenie
  • 2-3 PL rastlinného oleja

Postup:

1. Sekaná: Krajce chleba nakrájame na kocky. Vložíme ich do hlbokej misy, zalejeme mliekom a rukami roztlačíme na pyré.

2. Potom pridáme jemne nakrájanú cibuľku a nastrúhanú goudu.

3. Potom pridáme mleté mäso, muškátový oriešok, koriander, soľ a čierne korenie.

4. Do zmesi pridáme vajcia a všetko dôkladne premiešame.

5. Zasypeme strúhankou a opäť zamiešame.

6. Plech na pečenie potrieme rastlinným olejom. Na dno poukladáme nakrájanú cibuľu.

7. Ruky si namočíme vo vode, vyberieme polovicu mäsovej hmoty, vytvarujeme a položíme na plech. To isté zopakujeme s druhou polovicou.

8. Do plechu po stranách nalejeme vodu a vložíme bobkový list. Pridáme zrnka nového korenia a čierneho korenia.

9. Plech vložíme do rúry a pečieme 60 minút pri teplote 180 °C.

10. Pečené zemiaky: Neošúpané umyté zemiaky vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút.

11. Na čistý plech pridáme nasekanú petržlenovú vňať, cesnakový prášok, sušenú cibuľu, soľ, čierne korenie, parmezán, olej a varechou premiešame.

12. Uvarené zemiaky rozpolíme a na vnútornej strane urobíme zárezy nožom. Zemiaky poukladáme na plech, potrieme olejom a posypeme parmezánom.

13. Potom plech so zemiakmi vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút pri teplote 180 °C, kým nezmäknú. Po uplynutí času pečenia zvýšime teplotu na 200 °C.

14. Fantastickú sekanú servírujeme s opečenými zemiakmi.

Hotovo! Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!