Úvod mucniky-a-dezerty Nepečený piškotový koláč: Chutný dezert bez zložitého pečenia

Nepečený piškotový koláč: Chutný dezert bez zložitého pečenia

6

Poznáte ten pocit, keď vás prepadne chuť na niečo sladké, ale nemáte čas ani náladu púšťať sa do zložitého pečenia? Práve vtedy prichádza na rad tento nepečený piškótový zákusok, ktorý je ako stvorený pre všetkých milovníkov rýchlych a jednoduchých dezertov. Jeho príprava je neuveriteľne jednoduchá – zvládnete ju bez mixéra aj bez rúry – a výsledok pritom vyzerá, akoby ste strávili v kuchyni hodiny.

Vďaka spojeniu nadýchaných piškótov, jemného krému a sviežej chuti ovocia vzniká dezert, ktorý poteší každého maškrtníka. Skvelo sa hodí ku kávičke, ako sladká bodka po obede či na oslavy, keď chcete pripraviť niečo chutné a efektné bez zbytočnej námahy. Verte, že si ho zamiluje celá rodina.

Nepečený piškótový dezert s krémom

Ingrediencie:

  • 250 g piškóty
  • 10 g želatíny v prášku
  • 170 g masla
  • 170 g kryštálového cukru
  • 300 g kyslej smotany
  • 300 g bieleho jogurtu
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 300 g čerešní alebo višní odcedených zo šťavy

Na karamelové mlieko:

  • 200 ml mlieka
  • 2-3 lyžice kryštálového cukru

Na vrch: 50-100 g rozpustenej čokolády s trochou tuku


Postup:

1) Najprv si pripravte karamelové mlieko. Do hrnca s hrubším dnom nasypte cukor a dajte zohriať na mierny plameň.

2) Keď sa cukor začne topiť a mierne zhnedne, pridajte studené mlieko a miešajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí.

3) Pripravte formu na tortu, ktorú vyložíte piškótami a zľahka prelejte karamelovým mliekom. Nechajte želatínu nabobtnať v menšom množstve studenej vody.

4) Zo sladkej smotany vyšľahajte šľahačku a uložte do chladničky.

5) Maslo vyšľahajte s cukrom do nadýchanej hmoty (môžete použiť aj práškový cukor), potom pridajte jogurt, kyslú smotanu a dobre premiešajte.

6) Želatínu rozpustite na plameni a vmiešajte do hmoty.

7) Nakoniec opatrne vmiešajte šľahačku. Na piškóty navrstvite polovicu krému.

8) Do krému ukladajte čerešne, pridajte zvyšok krému a piškóty pokvapkané karamelovým mliekom.

9) Tortu vložte do chladničky na minimálne 6 hodín na vychladenie.

10) Tortu ozdobte čerešňami obalenými v cukre a rozpustenou čokoládou.

Prajeme Vám dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!