
Škoricové slimáky sú typom sladkostí, ktoré sa jednoducho nedajú odmietnuť. Ideálne k raňajkám, desiate, ako dezert po obede, ku káve… alebo len tak, pretože na ne máte chuť. Výhodou slimákov z lístkového cesta so škoricou je, že recept dokážete pripraviť behom krátkej chvíle a potrebujete len niekoľko ingrediencií. Chuťový zážitok je pritom zaručený, ako od babičky!
Škoricové slimáky z lístkového cesta
Ingrediencie:
- 1 balíček lístkového cesta
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 PL hnedého cukru
- 2 KL mletej škorice
- 60 g masla
- vajce na potretie
Postup:
1) Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech s papierom na pečenie.
2) Roztopte maslo a nechajte ho vychladnúť. V miske zmiešajte vanilkový a hnedý cukor s mletou škoricou.
3) Rozváľané lístkové cesto potrite polovicou masla a posypte zmesou cukru a škorice. Preložte na polovicu, aby ste zakryli náplň.
4) Takto pripravené cesto nakrájajte na 8 dlhých pásov. Každý zatočte do špirály a následne zrolujte do tvaru slimáka.
5) Položte na plech a potrite rozšľahaným vajcom.
6) Pečte približne 20 minút.
7) Po upečení nechajte vychladnúť na mriežke.
Prajeme dobrú chuť!
Neváhajte a vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý zakaždým urobí radosť! Perfektné škoricové slimáky sú zárukou úspechu na každej príležitosti.
Pozri tiež:
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
- Jednoduché a chutné pohostenie z baklažánu a papriky
- Domáce jablkové pyré – ovocná pochúťka pre deti aj dospelých
























