
Ak hľadáte jednoduchý, ale maximálne chutný recept, vyskúšajte tieto zapečené zemiaky so slaninkou! Kombinácia chrumkavej slaninky a jemných pečených zemiakov vytvorí lahodný pokrm, ktorý môžete podávať ako hlavné jedlo alebo skvelú prílohu k mäsu.
Výborný recept na zapečené zemiaky so slaninou:
Čo budeme potrebovať:
- 4 ks stredne veľké zemiaky
- 200 g slaniny (plátky)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie (podľa chuti)
Tip: Pre ešte lepšiu chuť môžete pridať nastrúhaný syr alebo cesnakový maslový dip na servírovanie!
Ako budeme postupovať:
1. Príprava zemiakov
Každý zemiak pozdĺžne narežte na tenké plátky (neprerezávajte úplne). Mala by vzniknúť harmoniková štruktúra, ktorá pomôže zemiakom nasať chuť slaniny počas pečenia.
2. Plnenie slaninou
Do jednotlivých rezov v zemiakoch vložíme plátky slaniny. Vďaka pečeniu medzi plátkami zemiakov slanina krásne zhnedne a uvoľní svoju chuť.
3. Pečenie
Zemiaky umiestnime do zapekacej formy a potrieme olivovým olejom. Predhrejte rúru na 190 °C a pečieme cca 60 minút, kým nie sú zemiaky mäkké a slanina chrumkavá.
4. Podávanie
Zemiaky podávame ešte horúce, prípadne doplníme dipom z kyslej smotany a cesnaku. Môžeme posypať čerstvými bylinkami alebo nastrúhaným syrom pre ešte intenzívnejšiu chuť.
Dobrú chuť!
VIDEO NÁVOD NA PEČENÉ ZEMIAKY:
V záverečnej fáze, ak budete chcieť pripraviť niečo rýchle a výnimočné, tieto zapečené zemiaky so slaninou sú ideálnou voľbou. Ich príprava je jednoduchá, výsledok vynikajúci a zaiste nimi potešíte celú rodinu. Dobrá chuť k jedlu!
Pozri tiež:
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
- Jednoduché a chutné pohostenie z baklažánu a papriky
- Domáce jablkové pyré – ovocná pochúťka pre deti aj dospelých



























