Úvod Predjedlá a prílohy Najlepšie bryndzovníky zo 100{40c8636523d350170d5fcb489075594425cc4716949a396a8b518df0ff0116bb} ovčej májovej bryndze!

Najlepšie bryndzovníky zo 100{40c8636523d350170d5fcb489075594425cc4716949a396a8b518df0ff0116bb} ovčej májovej bryndze!

6079

Bryndza je ospevovaná ako biele zlato. A to nie nadarmo. Je považovaná za výborný zdroj probiotík, ktoré pomáhajú správnemu tráveniu. Bryndza tiež znižuje cholesterol i cukor v krvi a dokonca znižuje aj tlak.

Tradičná slovenská bryndza z nepasterizovaného ovčieho mlieka má skutočne liečivé účinky a práve v máji je vyprodukovaná v najlepšej kvalite. A preto sme si pre vás pripravili nasledujúci recept na bryndzovníky.

Suroviny:

250 g 100{40c8636523d350170d5fcb489075594425cc4716949a396a8b518df0ff0116bb} ovčej bryndze

250 g hladkej celozrnnej múky

250 g tradičného masla

1 kypriaci prášok

2 vajcia

štipka soli

Postup:

V hlbokej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a trochou soli.

Pridáme mäkké maslo, bryndzu, vajíčko a dobre vymiešame cesto.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 5 mm.

Vykrajujeme ľubovolné tvary, ktoré poukladáme na plech.

Potrieme ich vyšľahaným vajíčkom so soľou.

Pečieme na 180 °C zhruba 15 minút do zlata.

Ešte jedna zaujímavosť na záver. Vedeli ste, že pravá tradičná bryndza nie je úplne jemná a hladká ako maslo? Mala by totiž obsahovať drobné zrniečka ovčieho syra. A práve táto zrnitosť je typickou vlastnosťou bryndze.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!