
Zložky tohto jednoduchého, chutného a pikantného šalátu sa skvelo kombinujú a vzájomne doplňujú. Môžete ho pripraviť na sviatočný pokrm alebo na bežnú večeru. Tento lahodný vrstvený šalát vás očarí.
Svieži vrstvený šalát
Ingrediencie:
- jedna uhorka
- 300 g údenej salámy
- 3 varené vajcia
- 200 g surimi tyčiniek
- jedna konzerva cukrovej kukurice
- zelená cibuľka – podľa chuti
- majonéza – podľa chuti
Postup:
1. Nakrájajte uhorku (malý kúsok si nechajte na ozdobu šalátu) a údenú salámu na krátke tenké prúžky.
2. Uvarené vajcia pretiahnite veľkým strúhadlom.
3. Nakrájajte tyčinky surimi na malé kúsky.
4. Nakrájajte chvostíky zelenej cibule.
5. Kukuricu preložte do cedidla a počkajte, kým z nej odtečie všetká tekutina.
6. Zloženie šalátu na tanieri, vo vnútri kruhu: rovnomerne rozložte prúžky salámy na tanier a potrite ich trochou majonézy (môžete ju použiť ako mriežku).
7. Druhú vrstvu tvoria prúžky uhorky. Nezabudnite ju potrieť majonézou.
8. Uhorkovú vrstvu posypte zelenou cibuľkou (časť si nechajte na ozdobu šalátu).
9. Štvrtá vrstva: kukuricu potrite majonézou.
10. Piata vrstva: kúsky surimi potrite majonézou.
11. Šiesta vrstva: strúhané vajcia.
12. Na povrch šalátu rozotrite peknú krajkovú mriežku majonézy.
13. Ozdobte nakrájanou zelenou cibuľkou a polmesiacmi uhorky (my sme dodatočne pridali niekoľko lístkov čerstvej petržlenovej vňate).
14. Šalát vložte na 2-3 hodiny do chladničky, aby stuhol. Potom opatrne odstráňte kruh okolo neho.
Prajeme vám dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
- Jednoduché a chutné pohostenie z baklažánu a papriky
- Domáce jablkové pyré – ovocná pochúťka pre deti aj dospelých

























