Úvod dezerty Malinový dezert za pár minút: Rýchly recept na sviežu maškrtu

Malinový dezert za pár minút: Rýchly recept na sviežu maškrtu

0

Ak sa k vám blíži návšteva a neviete, aký dezert vymyslieť, tento recept je pre vás to pravé. Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na malinový dezert s rýchlou prípravou a navyše bez pečenia. Neváhajte a pustite sa do príprav, kým nebude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár aj kuchárka! Či už si poludňajšiu kávičku budete užívať sami alebo s priateľmi, sladkú bodku v podobe tohto dezertu ocenia všetci.

Nepečený malinový dezert 

Ingrediencie:

  • Balenie okrúhlych sušienok (180 g)
  • 400 g malín (čerstvých alebo mrazených)
  • 3 malinové želé (každé na 500 ml vody)
  • 4,5 šálky vriacej vody
Krém s vanilkou:
  • 200 ml 36% smotany, chladenej
  • 125 g chladného syra mascarpone
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor (16 g)

Postup:

1) Rozpustite 1 želé v 1,5 šálke horúcej vody, pridajte sušienky a premiešajte. Sušienky vysypte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte vychladnúť.

2) Rozpustite 2 malinové želé v 3 šálkach horúcej vody. Ochlaďte a vmiešajte do nich maliny (môžu byť aj mrazené, nerozmrazujeme ich vopred). Odložte do chladničky, kým želé mierne nezhustne. Na cesto dáme usadené želé, zarovnáme a dáme schladiť do chladničky.

3) Krém pripravte bezprostredne pred nanesením na tortu. Všetky ingrediencie vložte do misy. Šľahajte, kým sa nevytvorí hustý krém. Naneste krém na želé a zarovnajte. Skladujte v chladničke.

Prajeme dobrú chuť!

Záver

Malinový dezert s rýchlou prípravou a bez pečenia je ideálny pre každého, kto hľadá niečo lahodné a jednoduché na prípravu. Svojou osviežujúcou chuťou a ľahkou textúrou určite oslní každého vášho hosťa. Pre tých, ktorí ho ešte nevyskúšali, tento recept ponúka skvelú príležitosť pre nové kulinárske zážitky, ktoré si zamilujete.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!