
Ak hľadáte jedlo, ktoré v sebe spája jednoduchosť, výbornú chuť a všestrannosť, zemiakovo-vajíčkový šalát je ideálnou voľbou. Tento tradičný recept si získava srdcia milovníkov poctivej domácej kuchyne svojou krémovou konzistenciou, jemnosťou varených vajíčok a zemiakov i osviežujúcou chuťou vďaka cibuli, horčici či kyslej smotane. Skvelo zasýti ako ľahké jedlo, no rovnako dobre sa hodí aj ako príloha k pečenému mäsu či grilovaným dobrotám. Pripravte si ho raz a stane sa stálicou vo vašom jedálničku!
Úžasný zemiakovo-vajíčkový šalát
Ingrediencie:
- 8 ks varených zemiakov v šupke
- 6 ks vajec natvrdo
- 2 ks cibule
- 5 ks nakladaných uhoriek
- 2 polievkové lyžice horčice
- 5 polievkových lyžíc majonézy
- 5 polievkových lyžíc šťavy z uhoriek
- soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- mletá červená paprika podľa chuti
- pažítka, petržlenová vňať
Postup:
1. Zemiaky a vajcia ošúpte a nakrájajte na drobno alebo prelisujte cez strúhadlo. Cibuľu očistite a nakrájajte na drobno. Rovnako nakrájajte na malé kúsky aj kyslé uhorky. Všetko vložte do misy a premiešajte.
2. Do misy pridajte majonézu, horčicu a šťavu z uhoriek. Dobre premiešajte a podľa chuti dosoľte a okoreňte.
3. Hotový šalát môžete obohatiť nasekanou pažítkou a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Záver
S týmto receptom si môžete byť istí, že váš stôl ozdobí skutočná lahôdka. Zemiakovo-vajíčkový šalát nie je len osviežujúcou prílohou, ale aj hlavným jedlom, ktoré každého očarí svojou jednoduchosťou a chuťou. Skúste ho ešte dnes a nechajte sa uniesť touto klasickou chuťou priamo vo vašej kuchyni!
Pozri tiež:
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
- Jednoduché a chutné pohostenie z baklažánu a papriky
- Domáce jablkové pyré – ovocná pochúťka pre deti aj dospelých























