
Ak hľadáte rýchly a jednoduchý recept na jablkový koláč, ktorý sa rozplýva v ústach, ste na správnom mieste. Tento recept na jablkový koláč s vanilkovým krémom sa stane vaším novým favoritom.
Kombinácia nadýchaného cesta plného kúsok jabĺk a jemného vanilkového krému robí tento koláč nielen chutným, ale aj vizuálne lákavým.
Jablkový koláč s vanilkovým krémom
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 3 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- 80 g masla
- 180 ml mlieka
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 jablká
Na krém:
- 2 vajcia
- 75 g cukru
- 23 g kukuričného škrobu
- 5 g vanilkového cukru
- 375 ml mlieka
Postup:
1. Príprava cesta: Vajcia vyšľahajte s cukrom na nadýchanú svetlú hmotu. Pridajte roztopené maslo a mlieko a premiešajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahajte hladké cesto. Nakoniec pridajte na kocky nakrájané jablká.
2. Príprava krému: Vajcia vymiešajte s cukrom, škrobom a vanilkovým cukrom. Premiešajte a pridajte mlieko. Zmes varte na miernom ohni, kým nezískate hustý krém. Nechajte krém vychladnúť.
3. Skladanie a pečenie koláča: Cesto nalejte do formy vystlatej papierom na pečenie. Na cesto naneste krém v podobe mriežky. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-35 minút.
4. Dokončenie: Hotový koláč posypte práškovým cukrom pre krásny finálny vzhľad.
Záver
Tento jablkový koláč s vanilkovým krémom je dokonalou voľbou pre každú príležitosť, či už ako sladká bodka po obede alebo ako pohostinné raňajky. Príprava je jednoduchá a výsledok je doslova rozplývajúci sa na jazyku. Prajeme vám dobrú chuť a tešíme sa na vaše kulinárske úspechy!
Dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!























