Úvod dezerty Lahodný jablkový koláč s krémom: Rýchly a jednoduchý recept, ktorý si zamilujete

Lahodný jablkový koláč s krémom: Rýchly a jednoduchý recept, ktorý si zamilujete

2

Ak hľadáte rýchly a jednoduchý recept na jablkový koláč, ktorý sa rozplýva v ústach, ste na správnom mieste. Tento recept na jablkový koláč s vanilkovým krémom sa stane vaším novým favoritom.

Kombinácia nadýchaného cesta plného kúsok jabĺk a jemného vanilkového krému robí tento koláč nielen chutným, ale aj vizuálne lákavým.

Jablkový koláč s vanilkovým krémom

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 3 vajcia
  • 150 g kryštálového cukru
  • 80 g masla
  • 180 ml mlieka
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 jablká

Na krém:

  • 2 vajcia
  • 75 g cukru
  • 23 g kukuričného škrobu
  • 5 g vanilkového cukru
  • 375 ml mlieka

Postup:

1. Príprava cesta: Vajcia vyšľahajte s cukrom na nadýchanú svetlú hmotu. Pridajte roztopené maslo a mlieko a premiešajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahajte hladké cesto. Nakoniec pridajte na kocky nakrájané jablká.

2. Príprava krému: Vajcia vymiešajte s cukrom, škrobom a vanilkovým cukrom. Premiešajte a pridajte mlieko. Zmes varte na miernom ohni, kým nezískate hustý krém. Nechajte krém vychladnúť.

3. Skladanie a pečenie koláča: Cesto nalejte do formy vystlatej papierom na pečenie. Na cesto naneste krém v podobe mriežky. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-35 minút.

4. Dokončenie: Hotový koláč posypte práškovým cukrom pre krásny finálny vzhľad.

Záver

Tento jablkový koláč s vanilkovým krémom je dokonalou voľbou pre každú príležitosť, či už ako sladká bodka po obede alebo ako pohostinné raňajky. Príprava je jednoduchá a výsledok je doslova rozplývajúci sa na jazyku. Prajeme vám dobrú chuť a tešíme sa na vaše kulinárske úspechy!

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!