Úvod dezerty Lahodné zapečené jablká s tvarohom a orechmi – chutný a zdravý dezert

Lahodné zapečené jablká s tvarohom a orechmi – chutný a zdravý dezert

0

Jednoduchá klasika, ktorá nikdy nesklame – zapečené jablká s tvarohom a orechmi sú skvelou voľbou, keď máte chuť na niečo sladké, ale zároveň výživné. Tento lahodný dezert zvládnete pripraviť za menej ako 30 minút a nevyžaduje žiadne špeciálne suroviny. Vystačíte si s tým, čo už pravdepodobne máte doma – šťavnaté jablká, jemný tvaroh, med alebo cukor a chrumkavé orechy.

Zapečené jablká sú obľúbené nielen pre svoju jednoduchosťou, ale aj pre úžasnú kombináciu chutí a vôní – teplé ovocie, krémový tvaroh a oriešky vytvárajú harmonický celok, ktorý pohladí dušu. Navyše ide o zdravšiu alternatívu ku klasickým koláčom – neobsahuje veľa tuku ani pridaného cukru, a preto si ho môžete dopriať bez výčitiek napríklad aj na raňajky alebo ako ľahšiu večeru.

Zapečené jablká s tvarohom a orechmi

Ingrediencie:

  • 4 ks jabĺk
  • 100 g vlašských orechov
  • 100 g hrudkovitého tvarohu
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • kôra z 1/2 citróna
  • mletá škorica

Postup:

1) Jablká umyjeme, osušíme, odrežeme vršok a odstránime dužinu. Vyberieme jadro a zvyšnú časť rozmixujeme.

2) Pridáme nasekané vlašské orechy (opražené na suchej panvici), tvaroh, med, kokosový olej, citrónovú kôru a mletú škoricu podľa chuti. Takto pripravenou zmesou naplníme jablká, ktoré následne prikryjeme odrezaným vrškom.

3) Zapečené jablká pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 25-30 minút.

4) Pečené jablká môžeme servírovať samotné, alebo s kopčekom domácej vanilkovej zmrzliny.

Prajem dobrú chuť!

Záver

Zapečené jablká s tvarohom a orechmi sú ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú pochutnať na lahodnom a zároveň zdravom dezerte. Tento recept je nielen rýchlym a jednoduchým, ale aj plný chuti, ktorá uspokojí každý jazyk. Nebojte sa experimentovať s prísadami a prispôsobte si ho podľa svojich preferencií. Prajem dobrú chuť! 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!