
Každý z nás má chuťovú spomienku, ktorá nás okamžite prenesie do bezstarostných čias detstva – a pre nás je to jednoznačne tento lahodný tvarohovo-čokoládový dezert. Jeho jemná tvarohová vrstva, doplnená o bohatú čokoládovú chuť, vytvára neodolateľnú kombináciu, ktorú si zamilujú malí aj veľkí. Navyše, jeho príprava je jednoduchá a rýchla, takže ho zvládnete aj počas rušného dňa.
Ak raz ochutnáte, stane sa neodmysliteľnou súčasťou vašich dezertných receptov – či už ako sladká bodka po nedeľnom obede, výnimočné prekvapenie pre návštevu, alebo len tak – na potešenie duše. Pripravte sa na porciu nostalgie a skutočného pôžitku v každom súste!
Tvarohovo-čokoládový dezert bez pečenia
Ingrediencie:
Na tvarohovú zmes:
- 400 g sladkého tvarohu (s vysokým obsahom tuku)
- 50 g práškového cukru (alebo podľa chuti)
- vanilkový cukor – podľa chuti (voliteľné)
- 40 g mäkkého masla (82%)
Na polevu:
- 160 g čokolády
- 30 ml rafinovaného slnečnicového oleja
Postup:
1. Pripravte polevu: Čokoládu nasekajte nožom alebo ju nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Vložte do tepelne odolnej misy.
2. Rozpustite nasekanú čokoládu na miernom ohni vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
3. Do rozpustenej čokolády pridajte rafinovaný slnečnicový olej a dobre premiešajte. Vznikne hladká, homogénna a pomerne tekutá glazúra.
4. Naneste glazúru na vnútorné strany silikónových foriem pomocou silikónového štetca. Rovnomerne ju roztiahnite v tenkej vrstve po stenách a dne.
5. Formy vložte na 10 minút do mrazničky, aby poleva dobre stuhla.
6. Potom ich vyberte a natrite ďalšou tenkou vrstvou polevy. Vložte ich na ďalších 3-5 minút do mrazničky. Tým sa poleva na povrchu rovnomerne spevní a bude dostatočne tvrdá, aby nepraskala.
7. Pripravte si tvarohovú zmes: Do hlbokej misy dajte sladký tvaroh, mäkké maslo, práškový a vanilkový cukor. Mixujte, kým hmota nebude hladká a homogénna.
8. Vyberte formy z mrazničky a presuňte tvarohovú zmes do zdobiaceho vrecka a naplňte ich. Povrch rovnomerne rozotrite a vyhlaďte.
9. Tvarohovú vrstvu pokryte polevou. Prebytočné zvyšky môžete odstrániť nožom alebo stierkou.
10. Dezert dajte na 1-1,5 hodiny do mrazničky, kým úplne nestuhne.
11. Vyberte dezert z foriem. Pozrite sa, aké sú lákavé!
Hotovo!
Prajem dobrú chuť!
Záver
Tento nepečený tvarohovo-čokoládový dezert je nielen lahodný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Všetko, čo potrebujete, je tvaroh, čokoláda a trocha času na jeho prípravu a zasadenie do mrazničky, aby ste si mohli pochutnať na skvelej čokopochúťke, ktorá vás nenechá chladnými. Odporúčame vyskúšať a zdieľať aj s priateľmi.
Pozri tiež:
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
- Jednoduché a chutné pohostenie z baklažánu a papriky
- Domáce jablkové pyré – ovocná pochúťka pre deti aj dospelých
- Táto jemná perníková roláda vás dostane! Lepší koláč ku káve neexistuje



































