Úvod dezerty Lahodná tvarohovo-čokoládová pochúťka bez pečenia!

Lahodná tvarohovo-čokoládová pochúťka bez pečenia!

0

Každý z nás má chuťovú spomienku, ktorá nás okamžite prenesie do bezstarostných čias detstva – a pre nás je to jednoznačne tento lahodný tvarohovo-čokoládový dezert. Jeho jemná tvarohová vrstva, doplnená o bohatú čokoládovú chuť, vytvára neodolateľnú kombináciu, ktorú si zamilujú malí aj veľkí. Navyše, jeho príprava je jednoduchá a rýchla, takže ho zvládnete aj počas rušného dňa.

Ak raz ochutnáte, stane sa neodmysliteľnou súčasťou vašich dezertných receptov – či už ako sladká bodka po nedeľnom obede, výnimočné prekvapenie pre návštevu, alebo len tak – na potešenie duše. Pripravte sa na porciu nostalgie a skutočného pôžitku v každom súste!

Tvarohovo-čokoládový dezert bez pečenia

Ingrediencie:

Na tvarohovú zmes:

  • 400 g sladkého tvarohu (s vysokým obsahom tuku)
  • 50 g práškového cukru (alebo podľa chuti)
  • vanilkový cukor – podľa chuti (voliteľné)
  • 40 g mäkkého masla (82%)

Na polevu:

  • 160 g čokolády
  • 30 ml rafinovaného slnečnicového oleja

Postup:

1. Pripravte polevu: Čokoládu nasekajte nožom alebo ju nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Vložte do tepelne odolnej misy.

2. Rozpustite nasekanú čokoládu na miernom ohni vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.

3. Do rozpustenej čokolády pridajte rafinovaný slnečnicový olej a dobre premiešajte. Vznikne hladká, homogénna a pomerne tekutá glazúra.

4. Naneste glazúru na vnútorné strany silikónových foriem pomocou silikónového štetca. Rovnomerne ju roztiahnite v tenkej vrstve po stenách a dne.

5. Formy vložte na 10 minút do mrazničky, aby poleva dobre stuhla.

6. Potom ich vyberte a natrite ďalšou tenkou vrstvou polevy. Vložte ich na ďalších 3-5 minút do mrazničky. Tým sa poleva na povrchu rovnomerne spevní a bude dostatočne tvrdá, aby nepraskala.

7. Pripravte si tvarohovú zmes: Do hlbokej misy dajte sladký tvaroh, mäkké maslo, práškový a vanilkový cukor. Mixujte, kým hmota nebude hladká a homogénna.

8. Vyberte formy z mrazničky a presuňte tvarohovú zmes do zdobiaceho vrecka a naplňte ich. Povrch rovnomerne rozotrite a vyhlaďte.

9. Tvarohovú vrstvu pokryte polevou. Prebytočné zvyšky môžete odstrániť nožom alebo stierkou.

10. Dezert dajte na 1-1,5 hodiny do mrazničky, kým úplne nestuhne.

11. Vyberte dezert z foriem. Pozrite sa, aké sú lákavé!

Hotovo!

Prajem dobrú chuť!

Záver

Tento nepečený tvarohovo-čokoládový dezert je nielen lahodný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. Všetko, čo potrebujete, je tvaroh, čokoláda a trocha času na jeho prípravu a zasadenie do mrazničky, aby ste si mohli pochutnať na skvelej čokopochúťke, ktorá vás nenechá chladnými. Odporúčame vyskúšať a zdieľať aj s priateľmi.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!