Úvod mucniky-a-dezerty Lahodná kakaová bábovka s vanilkovým krémom a jahodami – Neodolateľný recept!

Lahodná kakaová bábovka s vanilkovým krémom a jahodami – Neodolateľný recept!

3

Bábovka je overená klasika, ktorá nikdy nesklame – hodí sa na nedeľné popoludnie, rodinné oslavy aj k obyčajnej šálke kávy. No tentoraz si ju pripravíme trochu netradične – s jemným vanilkovým krémom a šťavnatými jahodami ukrytými priamo vo vnútri. Spojenie nadýchaného kakaového cesta, krémovej náplne a ovocnej sviežosti vytvára výnimočný chuťový zážitok, ktorému nik neodolá.

Tento dezert nie je len chutný, ale aj vizuálne zaujímavý – po rozkrojení odhalí svoje sladké tajomstvo, ktoré prekvapí každého pri stole. Príprava je prekvapivo jednoduchá, no výsledok pôsobí ako z cukrárne. Ideálny tip, ak chcete niečím ozvláštniť tradičné pečenie a potešiť svojich blízkych niečím výnimočným.

Kakaová bábovka plnená vanilkovým krémom a jahodami

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 320 g hladkej múky
  • 1,25 KL prášku do pečiva
  • 1 KL jedlej sódy
  • 1 KL instantnej kávy
  • 4 PL kakaa
  • 1/2 KL soli
  • 250 g kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 3 ks vajcia
  • 120 g zmäknutého masla
  • 250 ml mlieka
  • 1 PL vinného octu

Náplň:

  • 250 g smotanového syra (philadelphia, mascarpone…)
  • 30 g masla
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 1 ks vajce
  • 70 g kryštálového cukru
  • jahody
  • práškový cukor

Postup:

1) Náplň: V mise vyšľahajte smotanový syr, pridajte zmäknuté maslo a vanilkový extrakt a znova dobre vyšľahajte. Potom pridajte vajce a dobre ho rozšľahajte. Nakoniec primiešajte cukor. Smotanový syr, maslo a vajce by mali mať izbovú teplotu.

2) Jahody umyte, odstráňte stopky a nakrájajte na menšie kúsky.

3) Mlieko zmiešajte s vinným octom a nechajte asi 10 minút odpočívať.

4) Do misy preosejte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, kakaový prášok, instantnú kávu a soľ. Pridajte kryštálový a vanilkový cukor a dobre premiešajte.

5) Primiešajte zmäknuté maslo a potom po jednom vajce, dobre premiešajte.

6) Nakoniec pridajte po troške mlieko a vypracujte hladké cesto.

7) Formu na pečenie vymastite maslom a rúru predhrejte na 180 °C.

8) Polovicu cesta naneste do formy na bábovku. Na cesto do stredu naneste náplň – môžete k tomu použiť cukrársky sáčok. Náplň posypte nakrájanými jahodami. Nakoniec naneste zvyšok cesta.

9) Naplnenú bábovkovú formu prikryte alobalom a pečte v predhriatej rúre asi 60 minút.

10) Či je bábovka už upečená zistíme tak, že do nej zapichneme špajdľu. Vytiahneme ju čistú – bábovka je upečená. Ak sa na špajdľu cesto nalepí – necháme ešte dopiecť.

11) Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom. Nakrájame a môžeme podávať.

Prajem vám dobrú chuť!

Záver

Táto bábovka je dokonalým sladkým dezertom, ktorý poteší vás aj vašich blízkych. Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu a užite si výnimočný dezert plný chutí. Kombinácia kakaového cesta, jemného vanilkového krému a šťavnatých jahôd je jednoducho neodolateľná. Prajeme príjemné chvíle pri pečení a dobrú chuť pri konzumácii!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!