Jednohubky, respektíve niečo malé a rýchle k pivu aj televízii: Na tomto si pochutnáte

698

Super rýchle slimáky z lístkového cesta

Super rychlí šneci z listového těsta

Ingrediencie pre 4 osoby:

2 balenia rozvaľkaného lístkového cesta

100 g paradajkového pretlaku

150 g plátkového údeného eidamu

150 g ricotty

50 g kozieho syra

sušené oregano

sušená bazalka

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

1-2 vajcia

Postup:

Cesto rozbalíme a necháme na papieri, do ktorého bolo zavinuté.
Jeden plát potrieme paradajkovým pretlakom, osolíme, okoreníme, posypeme sušeným oreganom a povykladáme údeným eidamom. Pevne zvinieme bez papiera ako roládu.

Druhý plát potrieme ricottou, posypeme nakrájaným kozím syrom, osolíme, okoreníme a dochutíme sušenou bazalkou. Tiež pevne zavinieme.

Rúru predhrejeme na 190 °C a vajcia rozšľaháme v hrnčeku.
Obe rolády ostrým nožom nakrájame na asi polcentimetrové kolieska a tak kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút dozlatista.

Tip: Namiesto pretlaku môžete pokojne použiť kečup, napríklad pikantný. Okrem syra skúste do slimáka pridať tiež nasekanú šunku alebo opečenú anglickú slaninu. Kto nemusí kozí syr, určite si pochutí na balkánskom syre alebo nive.