
Tieto malé dobroty si v pohode stihnete pripraviť ešte pred začiatkom priateľského stretnutia a k pivu (alebo vínu) sa hodia úplne dokonale.
Mäsové guľôčky z rúry
Ingrediencie na 4 porcie:
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
600 g mletého hovädzieho mäsa
1/2 lyžičky rímskej rasce
1/2 lyžičky mletého koriandra
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
kečup, horčica a pečivo na podávanie
Pracovný postup:
Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Dáme predhriať rúru na 180 °C.
Mäso vložíme do väčšej misy a vmiešame doň rímsku rasca, mletý koriander, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Rukou premiesime, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne premiešali.
Potom navlhčenými rukami tvoríme menšie guličky a kladieme ich na papierom na pečenie vyložený plech. Pečieme v predhriatej rúre dozlatista asi 40 minút.
Podávame s kečupom, horčicou a na kocky nakrájaným pečivom.
Tip: Pred podávaním môžete guľôčky napichnúť na špáradlá alebo party napichovátka, aby sa lepšie konzumovali. Ak máte radšej ostrejšiu chuť, pridajte k mäsu okrem rímskej rasce a koriandra tiež lyžičku mletej pálivej papriky.