Bageta s tuniakovou nátierkou s jarnou cibuľkou
Ingrediencie na 4 porcie:
2-3 jarné cibuľky aj s vňaťou
250 g mäkkého tvarohu
1 lyžička dijonskej horčice
200 g tuniaka v oleji
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
1/2 citróna
čerstvé bagety na podávanie
Postup:
Cibuľku nakrájame nadrobno, časť pokrájanej zelenej časti si dáme bokom a zvyšok v miske zmiešame s mäkkým tvarohom, horčicou a zliatym tuniakovým mäsom. Ten môžeme napred trochu rozomlieť vidličkou.
Dochutíme soľou, korením a šťavou z polovice citróna.
Bagetky nakrájame na plátky, potrieme tuniakovou nátierkou a posypeme cibuľkovou vňaťou.
Tip: Namiesto dijonskej horčice môžete použiť plnotučnú, nátierka bude mať jemnejšiu chuť. Skúste tiež zameniť citrón za limetku.