Jednohubky, respektíve niečo malé a rýchle k pivu aj televízii: Na tomto si pochutnáte

698

Bageta s tuniakovou nátierkou s jarnou cibuľkou

Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou

Ingrediencie na 4 porcie:

2-3 jarné cibuľky aj s vňaťou

250 g mäkkého tvarohu

1 lyžička dijonskej horčice

200 g tuniaka v oleji

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

1/2 citróna

čerstvé bagety na podávanie

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno, časť pokrájanej zelenej časti si dáme bokom a zvyšok v miske zmiešame s mäkkým tvarohom, horčicou a zliatym tuniakovým mäsom. Ten môžeme napred trochu rozomlieť vidličkou.

Dochutíme soľou, korením a šťavou z polovice citróna.

Bagetky nakrájame na plátky, potrieme tuniakovou nátierkou a posypeme cibuľkovou vňaťou.

Tip: Namiesto dijonskej horčice môžete použiť plnotučnú, nátierka bude mať jemnejšiu chuť. Skúste tiež zameniť citrón za limetku.