Jednohubky, respektíve niečo malé a rýchle k pivu aj televízii: Na tomto si pochutnáte

698

Jednohubky Capresse

Ingrediencie:

200-250 g malých guličiek mozzarelly

1 zväzok čerstvej bazalky

2 trsy cherry paradajok

extra panenský olivový olej

korenie

soľ

Postup:

Umyté listy bazalky nadrobno nasekáme, zalejeme olivovým olejom, okoreníme čiernym korením a osolíme. Takto pripravený olej rozdelíme aj s korením do malých “poldecákov”.

Umyté paradajky prepolíme, poskladáme k sebe vždy dve polovičky paradajok, medzi ktoré vložíme jednu guličku mozzarelly, zaistíme špáradlami alebo jednohubkovými ozdobnými ihlami.

Každú jednohubku vložíme do pohára s olivovým olejom a korením, takto podávame.

Tip: Pokiaľ do jednotlivých pohárov dáme 1/4 lyžičky pesta, ktoré potom zalejeme olivovým olejom, získame tak iný variant týchto jednohubiek.