Jednohubky Capresse
Ingrediencie:
200-250 g malých guličiek mozzarelly
1 zväzok čerstvej bazalky
2 trsy cherry paradajok
extra panenský olivový olej
korenie
soľ
Postup:
Umyté listy bazalky nadrobno nasekáme, zalejeme olivovým olejom, okoreníme čiernym korením a osolíme. Takto pripravený olej rozdelíme aj s korením do malých “poldecákov”.
Umyté paradajky prepolíme, poskladáme k sebe vždy dve polovičky paradajok, medzi ktoré vložíme jednu guličku mozzarelly, zaistíme špáradlami alebo jednohubkovými ozdobnými ihlami.
Každú jednohubku vložíme do pohára s olivovým olejom a korením, takto podávame.
Tip: Pokiaľ do jednotlivých pohárov dáme 1/4 lyžičky pesta, ktoré potom zalejeme olivovým olejom, získame tak iný variant týchto jednohubiek.