Úvod Predjedlá a prílohy Jedinečná vychytávka na oslavy alebo snack! Pripravte si toastové obálky s lososom...

Jedinečná vychytávka na oslavy alebo snack! Pripravte si toastové obálky s lososom a syrom

17

Máte v pláne pripraviť slávnostné pohostenie alebo chcete ohúriť návštevu originálnym predjedlom? Vyskúšajte tieto chrumkavé toastové obálky plnené smotanovým syrom s kôprom, doplnené plátkami údeného lososa, špirálkami z čerstvej uhorky a kapary.

Ich vzhľad, ľahká príprava a vyvážená chuť z nich robia ideálnu jednohubku pre akúkoľvek príležitosť.

Toastové obálky s lososom, syrom a kôprom

Ingrediencie

Základ:

  • plátky kvalitného toastového chleba

Náplň:

  • 150 g jemného smotanového syra
  • čerstvý kôpor (podľa chuti)

Na dokončenie:

  • 150 g jemne soleného údeného lososa
  • 1 čerstvá šalátová uhorka
  • 1–2 zelené kapary
  • zväzky čerstvého kôpru

Na ozdobu:

  • čerstvý kôpor

Postup:

1. Príprava toastu

Plátky toastového chleba jemne rozvaľkáme valčekom. Zarovnáme okraje a rozkrojíme každý plátok do trojuholníka. Potrieme okraje vodou.

Elegantné toastové obálky s jemne solené lososy, smotanovým syrom a čerstvým kôprom

2. Formovanie obálok

Spojte dva protichodné rohy trojuholníkov a vytvarujte z nich malé obálky. Rozložte ich na plech s papierom na pečenie.

Elegantné toastové obálky s jemne solené lososy, smotanovým syrom a čerstvým kôprom

3. Pečenie

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút dozlatista a kým nebudú chrumkavé. 

4. Príprava uhorky a lososa

Uhorku nakrájajte na tenké plátky a zabaľte do špirálok. Lososa nakrájajte na malé kúsky.

5. Syrová náplň

V miske zmiešajte smotanový syr s nasekaným čerstvým kôprom.

6. Plnenie a zdobenie

Do každej toastovej obálky vložte lyžičku syrovej náplne. Ozdobte lososom, špirálkou z uhorky, kapary a zväzkom kôpru. 

7. Servírovanie

Podávajte ihneď, aby obálky zostali chrumkavé a čerstvé.

Tipy na vylepšenie:

  • Nahraďte smotanový syr lučinou alebo ricottou.
  • Pridajte do syrovej náplne trošku citrónovej šťavy pre sviežosť.
  • Toastové obálky môžete upiecť vopred a plniť až tesne pred podávaním.

VIDEO NÁVOD:

Prajeme dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!