Grilovačky majú zelenú! Prinášame vám recept na skvelý domáci grilovaný burger

2499

Postup:

Mleté mäso dochutíme soľou a korením, dôkladne premiešame a vytvarujeme dve rovnako okrúhle placky 1 cm hrubé. Paradajku opláchneme pod vodou a nakrájame na 3 mm tenké plátky, rovnako tak uhorku a cibuľu, ktoré olúpeme. Šalát opláchneme pod studenou vodou, majonézu zmiešame s horčicou.

Rozpálime panvicu na vysoký plameň, a nasucho na nej opečieme žemľu iba zo spodnej strany. Pečieme dozlatista zhruba pol minúty.

Do panvice, v ktorej sme piekli žemle, vložíme polievkovú lyžicu rastlinného oleja, ktorý rozpálime na strednom plameni. Dve minúty restujeme slaninu, potom ju vyberieme a rovnakým spôsobom opečieme cibuľu.

Ako posledné na panvici opečieme mleté mäso z každej strany na strednom plameni, pečieme asi 3-4 minúty. Na upečené mäso položíme plátok čedaru, aby sa krásne roztopil.

Spodnú žemľu natrieme majonézou zmiešanou s horčicou a vrchnú natrieme kečupom. Na spodnú naukladáme suroviny v tomto poradí: uhorka, paradajka, šalát, opečená cibuľa, opečená slanina, mäso s čedarom a nakoniec priklopíme vrchnú časť žemle natretú kečupom.

Podľa tohto postupu si môžete pripraviť váš hamburger aj na grile. V tom prípade treba dbať na to, aby neboli ako žemle, tak aj mäso, vystavené priamemu ohňu, dôsledkom čoho by sa vám znehodnotili.

Dobrú chuť!