Úvod hlavné jedlá Fantastická tortilla s čerstvým syrom a cesnakom – recept na vyhľadávanú pochúťku!

Fantastická tortilla s čerstvým syrom a cesnakom – recept na vyhľadávanú pochúťku!

0

Tortilly, známe aj ako quesadillas, sú obľúbeným pokrmom mexickej kuchyne. U nás sa mexická kuchyňa stala populárnou, a preto sú pre nás bežnou pochúťkou aj mexické tortilla chipsy či plnené tortilly. Naša tortilla s čerstvým syrom a cesnakom je vysoko návyková, najmä vďaka ľahkej a aromatickej pomazánke vo vláčnej tortille.

Tortilla s čerstvým syrom a cesnakom

Ingrediencie:

  • 4 ks tortilly
  • 2 kelímky syra Cottage
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice worčesterovej omáčky
  • 1 hrsť byliniek (petržlen, bazalka, kôpor, …)
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup: 

1) Pripravte si ingrediencie:

Vyberte si kvalitné tortilly – ideálne pšeničné, prípadne kukuričné podľa chuti. Syry Cottage nechajte chvíľu pri izbovej teplote, aby sa s nimi ľahšie pracovalo. Očistite cesnak a pripravte si čerstvé bylinky podľa dostupnosti (petržlenová vňať, bazalka, pažítka, kôpor…).

2) Vytvorenie pomazánky:

V miske zmiešajte: 2 kelímky Cottage syra, 2 strúčiky cesnaku pretlačené cez lis, 2 lyžice extra panenského olivového oleja, 2 lyžice worcesterovej omáčky, najemno nasekanú hrsť byliniek

Všetko dobre premiešajte, kým nevznikne hladká, ale zároveň štruktúrovaná pomazánka. Podľa chuti osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Pokojne pridajte aj štipku sušenej papriky alebo chilli pre pikantnejší variant.

3) Odležanie chutí (voliteľné):

Ak máte čas, nechajte pomazánku 10–15 minút odpočívať v chladničke – chute sa krásne prepoja a bylinky zintenzívnia vôňu aj chuť.

4) Plnenie tortilly:

Každú tortillu si rozložte na pracovnú plochu. Lyžicou naneste pomazánku rovnomerne na jednu polovicu tortilly. Dbajte na to, aby ste ju rozotreli aj k okrajom, ale nie úplne po kraj – aby pri skladaní nevytiekla.

5) Zloženie a servírovanie:

Tortillu preložte na polovicu (na spôsob quesadilly) alebo zrolujte ako wrap – závisí od spôsobu podávania. Môžete ich nakrájať na trojuholníky a podávať ako snack, alebo nechať celé ako hlavné jedlo.

Tip na záver:
Ak máte radi teplé tortilly, môžete ich krátko opiecť z oboch strán na suchej panvici – asi 1 minútu z každej strany. Povrch jemne zhnedne a plnka sa ešte viac rozvonia.

Záver

Vyskúšajte si doma pripraviť túto lahodnú tortillu, ktorú si bude pochvaľovať každý. 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!