Úvod hlavné jedlá Delikátna pečená makrela s chutnými talianskymi bylinkami a chilli

Delikátna pečená makrela s chutnými talianskymi bylinkami a chilli

0

Dnes Vám prinášame recept na lahodnú pečenú makrelu, ktorá je atraktívna, šťavnatá a obohatená talianskymi bylinkami, petržlenovou vňaťou a jemnými chilli papričkami. Makrela je cenovo dostupná ryba, no keď ju pripravíte v rúre s voňavými ingredienciami, výsledok je jednoducho báječný!

Náš recept je nielen jednoduchý, ale aj veľmi chutný. 

Pečená makrela s talianskymi bylinkami a chilli

Ingrediencie:

  • 4 makrely
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica talianskych byliniek
  • šťava z ½ citróna
  • 2 chilli papričky
  • 1 zväzok petržlenovej vňate (stonky)
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a čierne korenie – podľa chuti

Postup:

1. Najprv rybu dôkladne očistíme a umyjeme, vložíme ju do kovovej panvice a pokvapkáme olivovým olejom.

Príprava makrely na pečenie

2. Makrelu dochutíme talianskymi bylinkami, korením a soľou.

3. Petržlen nakrájame na malé kúsky a posypeme ním rybu.

Posypanie makrely petržlenovou vňaťou

4. Chilli papričky zbavíme šupky a semienok pre jemnejšiu chuť a nakrájame na tenké plátky, ktoré pridáme k rybe.

5. Pokvapkáme šťavou z citróna a pridáme prelisovaný cesnak.

Príprava marinády na rybu

6. Makrelu opäť pokvapkáme trochou olivového oleja a pridáme zvyšok korenia.

7. Pečieme v predhriatej rúre na 160-180 °C približne 20-25 minút.

Pečenie makrely

8. Podávame s varenými zemiakmi s maslom, cesnakom a kôprom a so zeleninovým šalátom. Tento jednoduchý a rýchly recept vás nepochybne nadchne!

Želáme chutné varenie a dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!