
Dnes Vám prinášame recept na lahodnú pečenú makrelu, ktorá je atraktívna, šťavnatá a obohatená talianskymi bylinkami, petržlenovou vňaťou a jemnými chilli papričkami. Makrela je cenovo dostupná ryba, no keď ju pripravíte v rúre s voňavými ingredienciami, výsledok je jednoducho báječný!
Náš recept je nielen jednoduchý, ale aj veľmi chutný.
Pečená makrela s talianskymi bylinkami a chilli
Ingrediencie:
- 4 makrely
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica talianskych byliniek
- šťava z ½ citróna
- 2 chilli papričky
- 1 zväzok petržlenovej vňate (stonky)
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a čierne korenie – podľa chuti
Postup:
1. Najprv rybu dôkladne očistíme a umyjeme, vložíme ju do kovovej panvice a pokvapkáme olivovým olejom.
2. Makrelu dochutíme talianskymi bylinkami, korením a soľou.
3. Petržlen nakrájame na malé kúsky a posypeme ním rybu.
4. Chilli papričky zbavíme šupky a semienok pre jemnejšiu chuť a nakrájame na tenké plátky, ktoré pridáme k rybe.
5. Pokvapkáme šťavou z citróna a pridáme prelisovaný cesnak.
6. Makrelu opäť pokvapkáme trochou olivového oleja a pridáme zvyšok korenia.
7. Pečieme v predhriatej rúre na 160-180 °C približne 20-25 minút.
8. Podávame s varenými zemiakmi s maslom, cesnakom a kôprom a so zeleninovým šalátom. Tento jednoduchý a rýchly recept vás nepochybne nadchne!
Želáme chutné varenie a dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Ako spoľahlivo otestovať čerstvosť vajec: Overené rady od babičky
- Osviežujúci chia puding s čučoriedkami a jahodami – zdravý dezert, ktorý si zamilujete!
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže



























