Úvod dezerty Čokoládová mousse ako z francúzskej cukrárne: Neodolateľný dezert hotový za pár minút

Čokoládová mousse ako z francúzskej cukrárne: Neodolateľný dezert hotový za pár minút

0

Ak patríte medzi milovníkov čokolády aspoň z polovice ako ja, potom je tento recept presne pre vás! Dnes si pripravíme fantastickú čokoládovú mousse. Táto pena s jej skvelou nadýchanou chuťou je vhodná do rôznych dezertov. Deti ju majú v obľube, pretože ju možno jesť aj samostatne. Hlavnými ingredienciami sú tvaroh, želatína a jogurt. Spojením týchto ingrediencií získame skvelý doplnok k dezertom. Táto mousse vás okúzli aj svojou jednoduchosťou prípravy. Hotová je za pár desiatok minút!

Zaujali vás tieto delikatesy? Poďme si teda spolu pripraviť fantastickú čokoládovú mousse!


Recept na výbornú čokoládovú mousse

Ingrediencie:

  • 300 g tvarohu
  • 100 ml jogurtu
  • kakao
  • 3 lyžice cukru
  • 10 g želatíny
  • 25 ml vody

Postup prípravy:

1) Začneme tým, že do mixéra vložíme tvaroh, cukor, kakao a jogurt. Dôkladne všetko rozmixujeme.

2) Želatínu rozmiešame v teplej vode a necháme stáť 25 minút. Potom miešame vo vodnom kúpeli až kým sa želatína nerozpustí.

3) Tvarohovú zmes zalejeme želatínou a dôkladne premiešame.

4) Hotovú mousse rozdelíme do pohárov a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Potom môžeme podávať!

Čokoládová pena je nielen jednoduchá na prípravu, ale poskytuje aj výnimočnú chuť, ktorá obohatí každý dezert. Vyskúšajte tento recept a určite si ho obľúbite!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!