Úvod mucniky-a-dezerty Chutný ryžový nákyp s tvarohom – Bez múky a masla!

Chutný ryžový nákyp s tvarohom – Bez múky a masla!

3

Hľadáte sladký dezert, ktorý je nielen chutný, ale aj výživný? Tento tvarohovo-ryžový nákyp je presne to, čo potrebujete! Spojenie krémového tvarohu, jemnej ryže a ovocia podľa vlastného výberu vytvára dokonalý dezert vhodný na raňajky, desiatu, popoludňajšiu kávu aj sladkú večeru. Navyše je jednoduchý na prípravu, neobsahuje múku a ak zvolíte menej cukru, môže byť aj skvelou alternatívou pre tých, ktorí si strážia líniu.

Ryžový nákyp s tvarohom a bez múky

Ingrediencie:

  • 800 g sladkého tvarohu s vysokým obsahom tuku
  • 150 g surovej alebo 450 g varenej ryže
  • 100 g fermentovanej smotany (ak je to potrebné)
  • 4 stredne veľké vajcia
  • 130 g cukru (alebo podľa chuti)
  • Pol lyžičky soli
  • Jedna lyžička vanilkového cukru
  • Ovocie podľa chuti (napr. nakrájané jablká, hrušky, sušené ovocie)

Tento lahodný nákyp sa pečie v okrúhlej forme s priemerom 22-24 cm. Môžete ho tiež pripraviť vo viacerých malých formičkách.

Postup:

1. Príprava ryže: Ak varíte ryžu špeciálne pre tento nákyp, uvarte ju, kým nebude polomäkká. Nechajte ju vychladnúť.

2. Príprava tvarohu: Vložte tvaroh do hlbokej misy, pridajte smotanu, ak je tvaroh suchý. Pridajte vajcia, cukor a vanilkový cukor. Rozmixujte na hladkú zmes.

3. Kombinácia surovín: Pridajte uvarenú ryžu a dobre premiešajte.

4. Pridanie ovocia: Ak chcete, pridajte čerstvé alebo sušené ovocie. Môžete pridať aj kompót. 

5. Zmes pridajte do formy: Dno formy vyložte papierom na pečenie, natrite maslom a posypte strúhankou. Preneste zmes a rovnomerne rozotrite.

6. Pečenie: Pečte pri 180 °C na 40-50 minút, kým nákyp nezíska zlatý vzhľad.

7. Chladenie: Nechajte chvíľu vychladnúť, potom vyberte z formy.

Záver

Náš lahodný nákyp je hotový! Posypte práškovým cukrom podľa chuti. Potešte svoju rodinu a priateľov týmto vynikajúcim dezertom.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!