
Hľadáte sladký dezert, ktorý je nielen chutný, ale aj výživný? Tento tvarohovo-ryžový nákyp je presne to, čo potrebujete! Spojenie krémového tvarohu, jemnej ryže a ovocia podľa vlastného výberu vytvára dokonalý dezert vhodný na raňajky, desiatu, popoludňajšiu kávu aj sladkú večeru. Navyše je jednoduchý na prípravu, neobsahuje múku a ak zvolíte menej cukru, môže byť aj skvelou alternatívou pre tých, ktorí si strážia líniu.
Ryžový nákyp s tvarohom a bez múky
Ingrediencie:
- 800 g sladkého tvarohu s vysokým obsahom tuku
- 150 g surovej alebo 450 g varenej ryže
- 100 g fermentovanej smotany (ak je to potrebné)
- 4 stredne veľké vajcia
- 130 g cukru (alebo podľa chuti)
- Pol lyžičky soli
- Jedna lyžička vanilkového cukru
- Ovocie podľa chuti (napr. nakrájané jablká, hrušky, sušené ovocie)
Tento lahodný nákyp sa pečie v okrúhlej forme s priemerom 22-24 cm. Môžete ho tiež pripraviť vo viacerých malých formičkách.
Postup:
1. Príprava ryže: Ak varíte ryžu špeciálne pre tento nákyp, uvarte ju, kým nebude polomäkká. Nechajte ju vychladnúť.
2. Príprava tvarohu: Vložte tvaroh do hlbokej misy, pridajte smotanu, ak je tvaroh suchý. Pridajte vajcia, cukor a vanilkový cukor. Rozmixujte na hladkú zmes.
3. Kombinácia surovín: Pridajte uvarenú ryžu a dobre premiešajte.
4. Pridanie ovocia: Ak chcete, pridajte čerstvé alebo sušené ovocie. Môžete pridať aj kompót.
5. Zmes pridajte do formy: Dno formy vyložte papierom na pečenie, natrite maslom a posypte strúhankou. Preneste zmes a rovnomerne rozotrite.
6. Pečenie: Pečte pri 180 °C na 40-50 minút, kým nákyp nezíska zlatý vzhľad.
7. Chladenie: Nechajte chvíľu vychladnúť, potom vyberte z formy.
Záver
Náš lahodný nákyp je hotový! Posypte práškovým cukrom podľa chuti. Potešte svoju rodinu a priateľov týmto vynikajúcim dezertom.
Pozri tiež:
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže
- Jednoduché a chutné pohostenie z baklažánu a papriky
- Domáce jablkové pyré – ovocná pochúťka pre deti aj dospelých























